12. oktober–26. april

Norsk Barokkorkester

Ferdigspilt

Intro

Norsk Barokkorkester ble etablert i 1988, som et av de første frittstående tidligmusikk-ensembler i Skandinavia. Orkestret driver konsertvirksomhet på et høyt nivå, og går i bresjen for tidligmusikk på historiske instrumenter i Norge. Orkestret har gjestet en rekke prestisjetunge europeiske konserthus og festivaler, og her hjemme har Norsk Barokkorkester gjort seg bemerket ved bl.a. Festspillene i Bergen, Olavsfestdagene og Oslo Kammermusikkfestival. 

Kunstnerisk leder siden 2007 er tysk-norske Gottfried von der Goltz, som regnes som en fremtredende virtuos på barokkfiolin, og er også kunstnerisk leder for det anerkjente ensemblet Freiburger Barockorchester. Gottfried von der Goltz har sine musikkstudier fra Juilliard School i New York og konservatoriet i Freiburg. 

Ny konsertserie: «Unge klassikere»

Konsertserien UNGE KLASSIKERE viser det fremste av komponister i overgangsperioden mellom barokk og tidlig klassisisme. Det var i denne perioden de tydelige trekkene i de klassiske komposisjonene utviklet seg, orkestrene ble større og fikk standardisert besetning. Det offentlige konsertlivet fikk stadig større utbredelse, det var ikke lenger bare operaen som var offentlig. Dette stilte nye og spennende krav til komponister og musikere.

26. april 2015

Program 26. april 2015

Josef Kraus
Olympia ouverture

Erik Tulindberg
Fiolinkonsert

Josef Haydn
Symfoni nr. 45 i fiss-moll «Avskjedssymfonien»

 

Kunstnerisk leder og solist fiolin: Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch

Konferansier: Wolfgang Plagge

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  100 - 250 NOK
 • /
  1 pause

oktober 2014

Ferdigspilt

mars 2015

Ferdigspilt

april 2015

Ferdigspilt