20.–23. november

Oslo Danse Ensemble: ODE 20 år

Bursdagsfeiring!

Ferdigspilt

Intro

Velkommen til bursdagsfest! Gjennom 20 år har Oslo Danse Ensemble utfordret grensen mellom jazzdans og samtidsdans. Ensemblet står for ekspressiv og fysisk dansekunst – og når de nå fyller 20, blir de for første gang å oppleve i Operaen. Til sin jubileumsforestilling ODE 20 ÅR har de invitert Subjazz, Jo Strømgren og Toni Ferraz – de tre koreografene som siden oppstarten har jobbet mest med kompaniet – til å skape nye verk.

ODE har siden oppstarten vært en viktig arena for å ta vare på jazzdansens tradisjoner, og en pådriver for å utvikle jazzdansen til det vi i dag kaller samtidsjazz.

De jobber med en rekke ulike koreografer fra inn- og utland, blant andre Subjazz, Bob Fosse, Jo Strømgren, Kjersti Alveberg, Sølvi Edvardsen, Katrine Bølstad og Toni Ferraz. I løpet av sine 20 første år har ODE satt opp 20 helaftens produksjoner, herav fem landsdekkende turneer, i tillegg til oppdrag for TV og næringsliv. ODE er kraft og rytmer, humor og engasjement.

Støttet av Kulturrådet.

Denne kvelden får du oppleve tre urpremierer:

JIGGY Koreografi Subjazz Kostymer Sari Nuttunen Lysdesign Ola Bråten

EVER Koreografi Toni Ferraz Kostymer Johanna Sutinen Lysdesign Daniel Kolstad Gimle

RINGEN Koreografi og lysdesign Jo Strømgren Kostymer Johanna Sutinen 

 • Medvirkende Ane Evjen Gjøvåg, Henriette Hamli, Natasha Heggem, Junior Sergio Benvindo, Mikael Rønne, Daniel Sarr, Dag Rune Sjøli m.fl.

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  100 - 350 NOK
 • /
  2 pauser

november 2014

Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt