17.–21. april

Påske i Operaen 2014

Intro

Vi holder åpent hver dag i påsken med gratis konserter på Hovedscenen, påske-quiz, omvisninger og aktivitetsbord for store og små. Det er åpent i Operabutikken og på Sanguine Brasserie, og når været tillater det, åpnes også uteserveringen.

Billetter til konsertene utleveres i vår billettluke fra kl. 12.00 på konsertdagen. NB. Begrenset antall. Alle konsertene starter kl. 14.15, og varer ca. én time. Se nedenfor for fullt konsertprogram.

Delta i vår konkurranse og vinn fine premier!

Delta i konkurransen

For informasjon og billetter omvisning

Omvisning

Engelsk omvisning

Engelsk omvisning

For informasjon og billetter familieomvisning

Familieomvisning

Velkommen til påskedager i Operaen!

Konserter

Konsertprogram

Palmesøndag 29. mars kl. 18.00 / Hovedscenen

Markuspasjonen, med Svein Tindberg og  Barokksolistene.

Les mer om forestillingen her

Skjærtorsdag 2. april kl. 14.30 / Hovedscenen

Medvirkende:

Sandra Lied Haga, cello
Ole Christian Haagenrud, klaver

Verk av Tveitt, Debussy, Liszt, Brahms, Tsjajkovskij

Sandra Lied Haga, cello
Sandra begynte å spille cello da hun var 3 år. 6 år gammel kom hun inn på Talentskolen ved Barratt Dues Musikkinstitutt, som den yngste noensinne. Fra hun var 15 har hun vært elev av Truls Mørk.
Hun debuterte i Wigmore Hall allerede som 12-åring, og har allerede vært solist med en rekke profesjonelle orkestre i Norge og utlandet og vært invitert til prestisjefylte festivaler og konserter i USA og over hele Europa. I 2014 har hun spilt konserter med blant annet Gordon Back, og 4 kammermusikkonserter med Leif Ove Andsnes.

Sandra har vunnet seks 1. priser i nasjonale konkurranser. Internasjonalt har hun vunnet hele fire førstepriser: 1. pris og Virtuos-prisen i «Young Musician» i Tallinn1. pris og 11 år gammel, Ærespris samt Bahrenreiter-pris og Emcy-pris i Heran International Cello Competition 1. pris i  Padova International Music Competition Laureate og vinner av The International Chance Music Festival i Moskva.Emcy Art for Music Prize. 

Ole Christian Haagenrud, klaver
Ole Christian Haagenrud blir regnet som en av de mest lovende unge pianister i Norge, og han har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole, der han akkurat har fullført det prestisjefylte diplomstudiet. Ole Christian har mottatt en rekke priser og utmerkelser. I 2014 ble han tildelt Robert Levins festspillpris. Han har gjort seg sterkt bemerket i nasjonale og internasjonale konkurranser, og i 2008 vant han Ungdommens Musikkmesterskap der han fikk utmerkelsen Årets musiker. Ole Christian har vært solist med profesjonelle symfoniorkestre som Bergen Filharmoniske Orkester og Kringkastingsorkesteret, og mange av Ole Christians konserter har blitt overført på nasjonal og internasjonal tv og radio. 

Langfredag 3. april kl. 14.30 / Hovedscenen

Medvirkende:

Melis Jaatinen, mezzosopran
Eivind Holtsmark Ringstad, bratsj
Thormod Rønning Kvam, klaver 

Verk av  Brahms, Schumann, Debussy

Melis Jaatinen, mezzosopran

Melis Jaatinen, mezzosopran, begynte å studere sang med professor Barbro Marklind ved Norges musikkhøyskole og fortsatte ved Sibeliusakademiet i Finland med professor Marjut Hannula. Hun avla sin mastereksamen i 2009. I den påfølgende toårsperioden var hun ansatt som solistpraktikant ved den finske nasjonaloperaen i Helsinki. Der sang hun mange forskjellige roller, som Nancy i Albert Herring, Mercedes i Carmen og Sesto i Giulio Cesare.

Sammen med pianist Joho Alakärppä har hun utgitt sanger av Grieg ved Finlands nasjonale kringkastningselskap YLE, og opptrådt ved utallige kammermusikkfestivaler i Finland og USA. I august 2013 gikk hun til finalen i verdens mest prestisjefylte Lied/Romanse-konkurranse i Wigmore Hall i London. 

Våren 2014 hadde Jaatinen en stor rolle i Gisle Kverndokks uroppføring av operaen Påske som var på Norges-turné. Samme sommer medvirket hun som Mercedes i Carmen ved operafestivalen i Savonlinna og høsten 2014 synger hun Cherubino i Figaros bryllup på nasjonaloperaen i Helsinki. 

Melis Jaatinen debuterer denne sesongen ved Den Norske Opera & Ballett i rollen som Berta i Rossinis Barberen i Sevilla

 

Eivind Holtsmark Ringstad, bratsj

Eivind Holtsmark Ringstad er for tiden bachelorstudent ved Barratt Due Musikkinstitutt under Soon-Mi Chung og er også så heldig å ta timer hos Maxim Rysanov. Eivind er en ivrig kammermusiker og har spilt i ulike ensembler, blant annet i stryketrioen «Trio Pathetico», som vant i 2011 Ungdommens Musikkmesterskap og ble kåret til «årets musiker». Året etter vant Eivind NRKs solistkonkurranse VIRTUOS og Den Norske Solistpris, og representerte Norge ved EBU’s konkurranse «Eurovision Young Musicians» i Wien 11. mai, der han vant 1. pris og tittelen «Eurovision Young Musician 2012».

Eivind ble tildelt Karolineprisen i januar 2013 for særdeles høyt kunstnerisk utfoldelse kombinert med videregående utdanning. Samme år i august ble han også tildelt «Arve Tellefsens Musikerpris» og «Øivind Berghs Minnepris», og i 2014 ble Eivind tildelt Statoils talent stipend for unge klassiske utøvere.

Eivind har også vært med på mange kurs og festivaler i inn og utland. I Norge har han spilt på  blant annet Festspillene i Bergen, Risør kammermusikkfestival, Oslo Kammermusikkfestival, Trondheim Kammermusikkfestival og Olavfestdagene Trondheim.Han har vært solist med flere av landets profesjonelle orkestre, som Kringkastingsorkesteret, Stavanger Symfoniorkester, Trondheim Symfoniorkester, Kristiansand Symfoniorkester, TrondheimSolistene, Det Norske Kammerorkester og Oslo Camerata. Eivind spiller på en Michael Stürzenhoffecker bratsj (2010) utlånt av Sparebankstiftelsen Dextra Musica. 

 

Thormod Rønning Kvam, klaver

Pianist Thormod Rønning Kvam er i ferd med å etablere seg som en av Skandinavias fremste unge pianister og har markert seg både som solist og kammermusiker. Han har opptrådt en rekke ganger bl.a. i Universitetets aula, Oslo Konserthus, Den Norske Opera & Ballett, Gamle Logen og Troldsalen i Bergen. Han har spilt på flere direktesendinger i radio og TV og har i tillegg spilt både i Sverige, Russland, Ungarn, Italia, Østerrike, Tyskland og England. Rønning Kvam studerer for øyeblikket ved Barratt Due Musikkinstitutt under prof. Michael Endres. Siden 2010 har han også blitt veiledet av Jiři Hlínka.

Festivalengasjementer de siste årene inkluderer Risør Kammermusikkfest og RisørUNG (2014), Festspillene i Bergen (2014), Stavanger Internasjonale Kammermusikkfestival (2013), Fartein Valen-festivalen i Haugesund (2012) og Festival e Accademia Dino Ciani i Italia (2014). 

Rønning Kvam mottok nylig det anerkjente Dobloug-stipendet, som fullfinansierer en masterutdanning ved Royal Academy of Music i London, hvor han etter prøvespill er blitt garantert en av få plasser fra september 2015. I tillegg vant han det skandinaviske Yamaha- stipendet for 2014 som eneste norske finalist og var også deltakende i den prestisjetunge konkurransen Vendome Piano Prize i London. 

 Påskeaften lørdag 4. april kl. 14.30 / Hovedscenen

Medvirkende:
Caroline Christensen, sopran
Ann-Helen Moen, sopran
Angelica Voje, mezzosopran
Bernt Ola Volungholen, baryton
John Lidal, klaver 

Høydepunkter fra operalitteraturen! 

Caroline Christensen, sopran

Våren 2013 avsluttet Caroline Christensen sine musikkdramatiske studier ved Operahögskolan i Stockholm. Under studietiden medvirket hun på Kungliga Operans scene som Barbarina i Figaros bryllup og Zerlina i Don Giovanni. I Stockholm sang hun også 1. Dame i Tryllefløyten på Ulriksdals Slottsteater, og Miss Pinkerton i Kamraternas versjon av The Old Maid and the Thief. I hjembyen Tromsø har hun vært solist under Nordlysfestivalen, Tromsø Internasjonale Kirkefestival, og har sunget 500 Midnattskonserter i Ishavskatedralen. Som solist har hun også deltatt på innspillinger med NRK for radio og fjernsyn.
Caroline Christensen har vært deltaker i konkurranser som Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse og The International Mozart Competition 2014 i Salzburg.
Sesongen 2014-2015 er Caroline Christensen ansatt som solistpraktikant ved Nasjonaloperaen, hvor hun debuterete som Zerlina i Don Giovanni

Ann-Helen Moen, sopran

Ann-Helen Moen studerte ved Griegakademiet og ved Operaakademiet i København, før hun ble ansatt ved operaen i Graz, Østerrike. Nå bor hun i England og jobber som freelance-sanger. Moen hadde sin USA-debut i Carnegie Hall med blant andre Leif Ove Andsnes. I Zürich alternerte hun med Cecilia Bartoli i tittelrollen som Semele i Händels opera, og ble invitert tilbake året etter av barokkspesialisten William Christie. Ved siden av en rekke barokkoperaer har hun sunget roller som Donna Anna, Donna Elvira og Zerlina i Don Giovanni, Grevinnen i Figaros bryllup, Pamina i Tryllefløyten, Sandrina i La finta giardiniera. Hun har også gitt liv til flere av Puccinis kvinner, som Mimi i La Bohème, Lauretta i Gianni Schicchi og Madama Butterfly. I tillegg har hun sunget Tatjana i Eugene Onegin, Micaëla i Carmen og Anne Trulove i The Rake’s Progress.
Ann-Helen Moen har også flere CD-innspillinger bak seg: Haugtussa and German Lieder by Catharinus Elling ble utgitt av Simax Classics, og sanger av Frederick Delius med Bergen Filharmoniske Orkester og Sir Andrew Davis kom ut ved Chandos.  

Angelica Voje, mezzosopran

Mezzo-sopranen Angelica Voje tillhører den nye generasjonens norske operasangere som arbeider både nasjonalt og internasjonalt med stor fremgang. Voje studerte med Neil Mackie og Poul Erik Hansen i Norge, Henning Vilén på Bel Canto Scandinavia i Danmark, Francisco Araiza ved International Opera Studio i Zürich, Kathleen Livingstone ved Royal College of Music. Hun gjorde sin Bregenz Festival debut i juli 2010 i to produksjoner av Mieczysław Weinbergs operaer Die Passagierin og Das Portrait. Andre viktige debuter inkluderer rollen som Gunhild i Gisle Kverndokks opera Den 4. nattevakt ved Den Norske Opera og Savonlinna Opera Festival, hennes britiske operadebut i engelske Touring Opera’s produksjon av Flavio og rolledebuten i tittelrollen i Carmen ved Opera Trondheim. Vojes øvrige repertoar inkluderer Cherubino (Figaros bryllup), Fox (The Cunning Little Vixen) og tittelrollen i HändelsTeseo, og Le Prince Charmant i Massenets Cendrillon. Hun har opptrådt som Waltraute og Wellgunde (Der Ring des Nibelungen) for barn ved Zürich Opera.
Hun debuterte ved Royal Opera House Covent Garden i juni 2014 i den utfordrende rollen som Marquise de Merteuil i  Luca Francesconis moderne opera Quartett. Samme år sang hun hovedrollen i operaen NORA – too late av Du Wei og Jon Fosse, med verdenspremiere i Tiajin, Kina. Samme produksjon skal på turné i Norge i 2015. Angelicas konsertopptredener inkluderer Peer Gynt med Göteborg Symfoniorkester, Beethovens Symfoni nr.9 med Oslo Filharmoniske Orkester, Trondheim Symfoniorkester sin nyttårskonsert, Rossinis Petite Messe Solennelle,Johannespasjonen og en konsertforestilling av L'enfant et les sortileges for Den Norske Opera & Ballett. Hun har mottatt to spesialpriser i 2009 ved Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse.
Kommende engasjementer inkluderer Flora i Royal Opera House Covent Garden og Richard Eyres’ produksjon av La traviata i mai og juni 2015 med blant annet Placido Domingo i rollelisten, Cherubino i Figaros bryllup ved Den Norske Opera & Ballett og rolledebut som Octavian i Rosenkavaleren ved Opera Nordfjord.  

Bernt Ola Volungholen, baryton

Bernt Ola Volungholen kommer fra Stange på Hedmarken. Han studerer for tiden, på sitt andre år ved Operaakademiet i København, med Susanna Eken som lærer. Han debuterte i Ringsakeroperaens oppsetning av Hoffmanns eventyr i 2010 og har etter dette til tross for sin unge alder allerede flere innstuderte og fremførte roller. Han er fortiden cover for Det kongelige teater i København i rollen som Papageno.  

Ved urfremføring av Henning Sommeros opera Querini, som ble spilt på Øya Røst ytterst i Lofoten, sang Bernt Ola partiet Christophoro. Han synger også kirkemusikk og har sunget blant annet Ein Deutches Requiem av Brahms og Forkledd Gud av Larsson. Han er også en aktiv operapub- og konsertsanger. 

John Lidal, klaver

har sin utdannelse fra Musikkonservatoriet i Trondheim, Norges musikkhøgskole i Oslo, Guildhall School of Music & Drama, London og Manhattan School of Music, New York. Som pianist og kammermusiker har Lidal samarbeidet med en rekke prominente internasjonale kunstnere. Han har ogsaå coachet ledende roller for produksjoner ved The Metropolitan Opera, New York City Opera, San Francisco Opera, the Santa Fe Opera, Teatro alla Scala, ROH Covent Garden, Deutsche Oper Berlin og Opéra Bastille. Han er for tiden engasjert ved Den Norske Opera & Ballett i Oslo.

Lidal har siden 2001 vært ved fakultet ved The Manhattan School of Music, New York og er kunstnerisk leder for LidalNorth International Opera Workshops i Oslo, Bergen og i Hellas. Lidal gir mesterklasser verden over, som f.eks. ved Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris, ved Staatsoper Unter den Linden, Berlin, og senest ved Manhattan School of Music, New York. Med bred erfaring som akkompagnatør i USA og Europa fortsetter Lidal sitt samarbeid med flere ledende sangere fra verdens internasjonale operahus, blant annet fra the Metropolitan Opera, samt med den nye generasjonen av særlig begavete sangere i Norden, Tyskland og USA, både i innspillinger, radiosendinger og konserter.

Lidal skapte og leder i dag LidalNorth International Opera Workshop, som iår feirer sitt 10-års jubileum. Se lidalnorth.com for mer informasjon. I tillegg til i Oslo, coacher Lidal regelmessig sangere i London, Paris, New York og Berlin.


1. påskedag, søndag 5. april kl. 14.30 / Hovedscenen

Schubert: Die schöne Müllerin

Medvirkende:

Espen Langvik, baryton
Sigve, Bøe, skuespiller
Julia Strelchenko, klaver 

Espen Langvik, baryton

Espen Langvik har siden han debuterte ved Operaen som Danilo i Den glade enke, markert seg som en av Norges ledende unge sangere. På kort tid har han tilegnet seg et bredt repertoar som spenner fra Dr. Malatesta i Don Pasquale, Harlekin i Ariadne auf Naxos, Tarquinius i The Rape of Lucretia, til tittelrollen i Barberen i Sevilla, Silvio iPagliacci og Sigismund i Den fjerde nattevakt. Hans Grev Almaviva i Figaros bryllupble begeistret mottatt både i 2010 og i 2013. Forrige sesong sang han også Schaunard iLa bohème og tittelrollen i Don Giovanni. Denne sesongen får vi høre ham som Figaro i Barberen i Sevilla og som Markisen av Obigny i La traviata.

Espen Langvik er utdannet fra Rogaland Musikkonservatorium, Statens Operahøgskole i Oslo og Mannes College of Music i New York. Da han med sistnevnte sang rollen som Papageno i Tryllefløyten, bemerket New York Times hans varme og solide barytonstemme.

Sigve Bøe, skuespiller

Skuespilleren Sigve Bøe har vært ansatt på Det Norske Teatret i Oslo de siste 30 år. Her har han briljert i en rekke store roller både som sanger og skuespiller. Han har tidligere også vært ansatt på Nationaltheatret og Hålogaland Teater. Sigve Bøe har dessuten  gjort seg meget fordelaktig bemerket som regissør, og han har gjennom årene medvirket i flere filmer.

Julia Strelchenko, klaver

Pianisten Julia Strelchenko arbeider som coach og akkompagnatør ved Den Norske Opera. Til tross for sin unge alder er Julia en erfaren og veletablert musiker. Hun er utdannet i Norge (Norges musikkhøgskole), Russland og Finland (Sibelius Academy), og har tidligere vært en del av Orchesterakademiet ved Zürich Opernhaus. I tillegg til å være en lidenskapelig og kreativ operamusiker er hun også en aktiv konsertutøver, og hun kan ofte oppleves på scenen både i kammermusikk og i andre sammenhenger. Julia er også en spennende soloartist, og har opptrådt som solist med flere orkestre (Minsk Kammerorkester, Sibelius Akademiet Orkester, Bergen Filharmonien, Oslo Camerata, etc.) samt vært invitert til ulike festivaler (Elverum Kammermusikkfestival, Santander Chamber Music Festival, etc.).

Åpningstider i påsken

Foajé, billettluke, Operabutikken og Sanguine Bar & Brasserie 

Hver dag kl. 12-17

Omvisninger

Omvisninger på  norsk: kl.12.30, 13.00, 13.30 (no)

Omvisninger på engelsk: kl. 12.30, 13.00, 13.30, 16.00

Familieomvisning på norsk:kl. 13 og 13.30

Medvirkende

Njål Sparbo, bassbaryton 

Njål Sparbo, bassbaryton

Njål Sparbo er en av Norges mest aktive og allsidige sangere, med et repertoar som spenner over romanser, opera, kirkemusikk, tidligmusikk og samtidsmusikk. Han har turnert over hele Europa, i Russland, USA og Japan, hatt mange opptredener i radio og fjernsyn og medvirket i omlag 30 plateinnspillinger.

Sparbo studerte sang med Ingrid Bjoner og deltok i mesterklasser med bl.a. Dietrich Fischer-Dieskau, Hans Hotter og Galina Visjnevskaja. Han er blitt tildelt en rekke priser og stipendier, bl.a. Kirsten Flagstads pris, Griegprisen og Statens arbeidsstipend. For tiden er han knyttet til Kunsthøgskolen i Oslo gjennom Programmet for kunstnerisk utviklingsarbeid.
Njål Sparbo debuterte som romansesanger i Universitetets aula i Oslo 1991, og har senere holdt omkring 150 helaftens romanseaftener der han har fremført mange hovedverk innenfor romanselitteraturen. I 2007 gjennomførte han en serie på syv konserter med Griegs samtlige sanger.

Sparbo har hatt solistengasjementer med alle større kor og orkestre i Norge. Han er etterspurt både som oratoriesanger og som operasanger og hans interesse for samtidsmusikk har ført til tallrike urfremføringer av norske komponister.

 

Julia Strelchenko, klaver

Julia Strelchenko

Pianisten Julia Strelchenko arbeider som coach og akkompagnatør ved Den Norske Opera & Ballett. Til tross for sin unge alder er Julia en erfaren og veletablert musiker. Hun har sin utdannelse fra Russland, Norges musikkhøgskole og Sibelius Academy i Finland. Tidligere har hun vært en del av Orchesterakademiet ved et av de fremste operahus i Europa: Zürich Opernhaus. 

I tillegg til å være en lidenskapelig og kreativ operamusiker har hun ikke glemt også å være en aktiv konsertutøver, og hun kan ofte oppleves på scenen både i kammermusikk og i Lied-duoer. Julia er også en ivrig og interessant soloartist, og har opptrådt som solist med flere orkestre, som orkestret ved Sibelius-akademiet, Bergen Filharmoniske Orkester og Oslo Camerata, samt vært invitert til ulike festivaler, som Elverum Kammermusikkfestival og Santander Chamber Music Festival.

 

Itziar Galdos, sopran

Itziar Galdos

Itziar Galdos var ansatt i Nasjonaloperaens solistensemble fra 1989 til 2012. Hun har sunget ledende roller i Otello, Tosca, Manon Lescaut, Jenufa, Barberen i Sevilla, Tryllefløyten, Carmen, La bohème, Figaros bryllup, Don Giovanni, Turandot, Così fan tutte, Rhingullet, Rosenkavaleren, Eugene Onegin, Csardasfyrstinnen, Peer Gynt, Den glade enke, Suor Angelica, Flaggermusen og Rusalka. Hun har gjestet Stockholmsoperaen ved flere anledninger som Desdemona i Otello, Micaëla i Carmen og Mimì i La bohème. Hun har også sunget rollen som Nedda i Cavalleria rusticana på Gøteborgsoepraen og Liú i Turandot ved Teatro Arriaga i Bilbao og ved operahuset i Malmø. Hun er også en aktiv romansesanger med hovedvekt på spansk musikk og har gitt konserter i store deler av Europa.  

 

Ingebjørg Kosmo, mezzosopran

Ingebjørg Kosmo

Fra den fyrige tittelrollen i Bizets Carmen til den forsiktige Suzuki i Puccinis Madama Butterfly, fra barnesanger til Berlinerfilharmonikerne – Ingebjørg Kosmos spenn er stort. Najonaloperaen har hatt gleden av å ha Kosmo som solist siden 1997. Hennes lange og rike historie i ensemblet inkluderer roller som Octavian i Rosenkavaleren, Komponisten i Ariadne auf Naxos, Idamante i Idomeneo, Donna Elvira i Don Giovanni, Dorabella i Così fan tutte, Sylva Varescu i Csardasfyrstinnen, Gudrun Skjeggesdatter i Søderlinds Olav Tryggvasson, Charlotte i Werther, Sextus i Julius Cæsar, Eboli i Don Carlo og Ellida i Søderlinds opera Fruen fra havet. Med sin solide erfaring har hun i 2013 fylt roller som Marcellina i Figaros bryllup og Bianca i The Rape of Lucretia. Denne sesongen spiller hun også Antonias mor i Hoffmanns eventyr

Kosmo er en ettertraktet konsertsanger og har vært gjestesolist hos prestisjetunge aktører som festspillene i Salzburg og Berliner Philharmoniker. Hennes lyriske mezzo gir stemme til Anitra i innspillingen av Peer Gynt med Bergen Filharmoniske Orkester. I tillegg bidrar hun på The Turtle av Tveitt med Stavanger Symfoniorkester. I 2013 ga hun ut en CD med barnesanger, Mamma synger - Sanger som går i arv, sammen med tre andre sangerkollegaer. Og i 2014 kommer en ny soloplate ut. 

 

Yngve Søberg, bassbaryton

Yngve Søberg, bassbaryton

«Vesentlig, oppsiktsvekkende stemmebegavelse», var en del av begrunnelsen da Yngve Søberg i 2012 mottok et av Norges største kulturstipender: Tom Wilhelmsens Stiftelses opera- og ballettpris. Etter studier ved Norges musikkhøgskole og Det Kongelige Danske Operaakademi, debuterte barytonen i rollen som mandarin i Turandot ved operaen i København. Ved Nasjonaloperaen her hjemme var hans første rolle sakristanen i Puccinis Tosca i 2007. Fra 2010 har han vært en av de faste solistene og sunget roller som Cesare Angelotti i Tosca, Amonasro i Aida, Sharpless i Madama Butterfly, Junius i The Rape of Lucretia, Alfio i Cavalleria rusticana, Marcello i La bohème og tittelrollen i Figaros bryllup. Yngve Søberg har gjort seg bemerket i flere sangkonkurranser og var en av finalistene i Belvedere Competition i 2007. Med et konsertrepertoar bestående av blant annet Händels Messias, Mozarts Requiem, Faurés Requiem og Beethovens Symfoni nr. 9 er han en ettertraktet konsertsanger. 

 

Sonoko Miriam Shimano Welde, fiolin

Sonoko Miriam Shimano Welde

Sonoko Miriam Shimano Welde (f. 1996), fra Bergen, begynte å spille fiolin fem år gammel. Siden 2006 har hun vært elev ved Barratt Due musikkinstitutt, først med Alf Richard Kraggerud og Henning Kraggerud som lærere; hovedlærer nå er Stephan Barratt-Due. Hun har tidligere også vært student ved Razumovsky-akademiet i London. 

Sonoko Miriam har opptrådt i inn- og utland, bl.a. i Japan, USA, Storbritannia, Sveits og Frankrike, i konsertsaler som Wigmore Hall, Grieghallen, Tokyo Opera City Hall og Osaka Izumi Hall. Solisterfaring har hun fått med bl.a. Bergen Filharmoniske Orkester, Ung Symfoni, Collegiûm Mûsicûms orkester, Kringkastingsorkestret, Estonian Chamber Orchestra og Oslo Camerata. Festivaldeltakelse de siste årene inkluderer Festspillene i Bergen, Valdres Sommersymfoni, Røros Vinterfestspill, Ljubljana Festival, Kon-Tiki Classical Music Fest og Johan Halvorsen musikkfest. Som kammermusiker har Sonoko Miriam spilt sammen med bl.a. Ivry Gitlis, Dora Schwarzberg, Arve Tellefsen og Elise Båtnes, og reist på turné med Oslo Camerata, Ensemble Noor og Barratt-Due Pianokvartett. Hun har deltatt i internasjonale mesterklasser med bl.a. Mauricio Fuks, Dora Schwarzberg, Latica Honda-Rosenberg, Donald Weilerstein, Ivry Gitlis, Ida Haendel og Sarah Chang.  

I Ungdommens Musikkmesterskap har Sonoko Miriam tre ganger spilt seg til førstepris; hun har dessuten vunnet priser i International Kocian Violin Competition (Tsjekkia) og Young Musician (Estland). Høsten 2012 vant hun æresprisen i Midgardkonkurransen. Sonoko Miriam er årets vinner av Virtuos 2014.  

Hun har mottatt en rekke stipend og priser, bl.a. Bergen kommunes Talentpris 2009, Kavlis publikumspris, Ånun Lund Rejs minnepris, G9alt-stipendet, Gunvor og Sigvard Ellingsens Legat. Ikke minst har hun mottatt betydelig støtte fra GC Rieberfondene og GC Rieber AS (som i perioden 2008-2012 valgte å ha henne som eksternt symbol på en av sine kjerneverdier - Driftighet). Sonoko Miriam medvirket på CD-en Nine Solos for Nine Violinists (Grappa, 2012) med norsk samtidsmusikk for solofiolin. Hun var med i TV-serien Meisterklasse på NRK1 (vist september 2012) sammen med Henning Kraggerud. Instrumentet hun spiller på, laget av fiolinmakeren S. Zygmuntowicz, er utlånt av Dextra Musica AS. 

 

Sandra Lied Haga, cello

Sandra Lied Haga cello


Sandra Lied Haga (f. 1994) begynte å spille cello da hun var tre år gammel. Som seksåring kom hun inn, som den yngste noensinne, på talentskolen ved Barratt Due Musikkinstitutt, der Tove Sinding-Larsen og Ole Eirik Ree har vært hennes lærere. Fra hun var 15 år har hun vært elev av Truls Mørk.

Sandra har spilt mesterklasser og vært på kurs hos mange store musikere; blant dem er Leif Ove Andsnes, David Geringas, Ralph Kirschbaum, Torleif Thedeen, Gary Hoffman, Frans Helmerson, Dora Swartzberg, Richard Aaron og Gavriel Lipkind. 
Sandra har holdt en rekke konserter nasjonalt og internasjonalt, bl.a. i USA, England, Tyskland, Italia, Russland, Tsjekkia, Sveits, Holland, Hellas, Jordan, Estland og Litauen. Hun spilte solo i Wigmore Hall under Barratt Dues store London-turné i 2006, og samme sted har hun også spilt flere konserter som del av Razumovsky Academy. Hun har ved flere anledninger spilt solo i radio og på tv, bl.a. er hun kjent for tv-publikum fra programmet Mesterklasse sammen med Truls Mørk, og fra finalen i NRKs solistkonkurranse Virtuos både i 2010 og 2012.

Sandra har allerede vært solist med mange profesjonelle orkestre som Bergen Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkesteret, Orchestra di Padova e del Veneto, Amman Symphony Orchestra, Tallinn Chamber Orchestra, Kaunas Philharmonia, Parnu City Orchestra, i tillegg til flere amatørorkestre. Hun har blitt invitert til festivaler som Verbier Festival Academy, Sommets Musicaux, Festspillene i Bergen, Aspen Music Festival, London Masterclasses, Oslo Kammermusikkfestival, Kaunas International Music Festival og Parnu Music Festival.

Sommeren 2011 ble hun som den eneste norske, og blant rekordmange søkere, invitert til Verbier Festival Academy på fullt stipend, og der ble hun bedt om å holde en egen konsert, til minne om ofrene fra 22. juli. I 2012 ble hun utnevnt til ambassadør for organisasjonen Playing For A Future. I 2014 er hun invitert til å spille med Leif Ove Andsnes under Festspillene i Bergen og i Rosendal.

Sandra har vunnet en rekke førstepriser i nasjonale og internasjonale konkurranser, med høyest oppnåelige poengsum. Blant annet har hun seks ganger vunnet 1. pris i Ungdommens Musikkmesterskap og Sparre-Olsen-konkurransen. Internasjonalt har hun vunnet hele fire førstepriser: Førstepris og Virtuos-prisen i Young Musician i Tallinn i 2004, førstepris i Heran International Cello Competition i Tsjekkia, hvor hun også, bare 11 år gammel, vant Æresprisen for hele konkurransen, samt Bahrenreiterprisen og Emcy- prisen. I tillegg har Sandra vunnet førsteprisen ved Padova International Music Competition i 2013, samt Laureate-prisen og førsteprisen ved The International Chance Music Festival i Moskva, hvor finalen ble holdt i legendariske Great Hall Moscow Concervatory. I 2010 ble hun tildelt Emcy Art for Music Prize. 

Sandra spiller på en Michael Stürzenhofecker-cello, utlånt av Dextra Musica.

 

Thormod Rønning Kvam, klaver

Thormod Rønning Kvam, klaver

Pianist Thormod Rønning Kvam (f.1991)har allerede gjort seg bemerket som solist ogKammermusiker, og blir stadig engasjert til festivaler og konsertarenaer over hele landet.Nylige opptredener inkluderer Universitetets Aula, Oslo Konserthus, Den norske Opera& Ballett, Oslo Rådhus, Munch-museet, Festiviteten i Haugesund, Troldsalen i Bergenog dessuten Festspillene i Bergen, Fartein Valen-festivalen i Haugesund, StavangerInternasjonale Kammermusikkfestival og Festival e Accademia Dino Ciani i Italia.

Rønning Kvam mottok nylig Yamaha-stipendet for 2014 og deltar også i denprestisjetunge konkurransen Vendome Piano Prize 2014. Han var i tillegg engasjert somprogramansvarlig for Fagerborgfestspillene i mars 2014, en nystartetkammermusikkfestival etablert av sisteårsstudentene ved Barratt Due musikkinstitutt.Festivalen mottok ved lanseringen stor anerkjennelse nasjonalt for sin kunstneriskebredde. I tillegg sitter Rønning Kvam i styret for flere kommende konsertserier.

I 2014 tar han sin avsluttende bacheloreksamen i utøvende klassisk musikk ved BarrattDue musikkinstitutt. Han har tidligere vært elev av Jens Harald Bratlie og studerer forøyeblikket under professorene Michael Endres og Jiři Hlínka, som en av hans sisteelever. I de foregående årene har Rønning Kvam også studert under Erling R. Eriksen, ChristianIhle Hadland, Håvard Gimse og Gordon Back. Han har ellers deltatt på mesterklassermed Simon Trpçeski, Jeffrey Swann, Diana Ketler, Jeremy Menuhin, Mark Shaviner,Sveinung Bjelland, Håkon Austbø, Geir Botnen, Tor Espen Aspaas og flere.

I kammermusikk får han fast instruksjon fra Stig Nilsson, Soon-Mi Chung og StephanBarratt-Due foruten mesterklasser med blant andre Truls Mørk, Jonathan Spitz, ErnstSimon Glaser og Henning Kraggerud. Hans faste kammermusikkpartnere inkludererGuro Kleven Hagen, Victoria Putterman, Sonoko Miriam S. Welde, Eivind HoltsmarkRingstad, Sverre Barratt-Due, Sandra Lied Haga, Øystein Waage, Ingeborg Soot, JuliaGusek og Karen Rosenberg Olsen.

Som solist med orkester har Rønning Kvam arbeidet med dirigentene Rune Bergmann,Kjell Seim, Jon Terje Svendsen og flere. De siste årene har han også hatt et tett samarbeidmed sopranene Marianne Folkestad Jahren og Unnur Astrid Wilhelmsen. 

 

Ragnhild Hemsing, fiolin

Ragnhild Hemsing, fiolin

Foto: Jan Alsaker

Ragnhild Hemsing har allerede posisjonert seg blant de aller fremste i rekken av norske instrumentalister som gjør seg bemerket i det internasjonale musikkliv. Hun har sin unge alder til tross allerede debutert på sagnomsuste arenaer som Kennedy Center i Washington, Marinsky i St. Petersburg, Tonhalle i Zürich og i en rekke andre viktige arenaer i Europa og Norden.

Allerede 13 år gammel sto hun frem som solist med Bergen Filharmoniske Orkester, og siden den tid har hun vært solist med alle norske og flere nordiske og europeiske symfoniorkestre. Hun har gjort flere CD-innspillinger, og på hennes repertoar finner vi både det klassiske repertoar og samtidsmusikk. Ragnhild er dessuten utøver av norsk folkemusikk på sin hardingfele, og nylig var hun solist med Oslo-Filharmonien hvor Johan Halvorsens Fossegrimen sto på programmet. Dette verket har hun også med stor suksess innspilt på CD.

På Festspillene i Bergen og på kammermusikkfestivalene i Oslo, Stavanger og Trondheim er hun en meget populær utøver.Etter sin debut på den årlige Beethovenfest i Bonn er hun tildelt Beethoven Ring som den tiende i rekken. Denne utmerkelsen blir bare de fremste til del, og den første mottaker var således verdensdirigenten Gustavo Dudamel.

 

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Hovedscenen
 • Gratis inngang
  /
  Ingen billetter
 • /
  Ingen pause

april 2014

Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt