27. november

Premieresamtale Peer Gynt

Velkommen til premieresamtale i forkant av premieren på Peer Gynt!

Ferdigspilt

Intro

29. november har Jüri Reinveres opera Peer Gynt premiere på Hovedscenen. To dager før, 27. november kl. 17.00, varmer vi opp i Operaens formidlingssenter – godt hjulpet av komponisten, regissøren, operasjefen, Anitra  - og i tillegg komiker Sigrid Bonde Tusvik. Bli med oss på vorspiel til en helt ny opera og en helt ny Peer!  

Dette er den første gang en Peer Gynt-opera fremføres i Norge. Samtidig er dette ikke bare en operaversjon av Ibsens verk, men en nytolkning av det, der Peer får møte nye skikkelser og nye steder. Er dette hvordan ville Ibsen skrevet historien om Peer Gynt i dag? Hvorfor og hvordan er Peer Gynt fortsatt relevant? Og hvorfor skal vi gjøre opera av ham? 

Disse spørsmålene stiller vi komponisten Jüri Reinvere, regissør Sigrid Strøm Reibo og operasjef Per Boye Hansen. Hør også Kari Ulfsnes Kleiven som Anitra, akkompagnert av Bjarne Sakshaug, og Sigrid Bonde Tusviks skråblikk på tematikken.

Arrangementet er gratis og det trengs ikke billett for å komme inn. Samtalen vil foregå både på norsk og engelsk og ledes av Hedda Høgåsen-Hallesby. 

Varighet ca. 45 minutter

Premieresamtale

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Formidlingssentret
 • Gratis inngang
  /
  Ingen billetter
 • /
  Ingen pause

november 2014

Ferdigspilt