12. oktober

Reza e i Ragazzi i Operaen

Den klassiske verdens «Rat Pack» inntar Hovedscenen med dirigent Reza Aghamir og eliten av mannlige norske operasangere!

Ferdigspilt

Intro

Søndag tar denne gjengen over Hovedscenen! Et kremlag av mannlige sangere med dirigent Reza Aghamir i spissen byr på en romantisk aften med mye Grieg og operasnask som Toreador-arien og duetten fra Perlefiskerne. 

Reza og gutta elsker Grieg! Den hemningsløse kjærligheten til vår største komponist ønsker de å dele med hele befolkningen - også dem som ikke har for vane å befinne seg i det klassiske hjørnet hva musikalsk smak angår. «Det er fett at jeg, en pakkis i bunad, booster nasjonalfølelsen med en overdose Grieg i Grunnlovsåret», sier Reza på sedvanlige skakke vis.

Reza Aghamir har hatt en eventyrlig reise i livet: Vokste opp i vakre, kulturrike Iran. Flyktet med foreldrene fra Khomeinis regime i 1986. Kom til Norge som 15-åring. En rebell innen klassisk musikkmiljø, tatt inn på Norges musikkhøgskole - bare for å bli sparket ut igjen.

Han samler de beste i et operaband: Carsten Stabell, Yngve Søberg, Marius Roth Christensen, Henrik Engelsviken, Hallvar Djupvik, Thor Inge Falch, Espen Langvik, Ole Jørgen Kristiansen, Rolf Magne Asser, Håvard Stensvold, Fredrik Otterstad, Kjetil Støa, Jens-Erik Aasbø. 

Med fortid fra Khomeinis Iran, Norges musikkhøgskole og hiphopscenen har Reza samlet kremen av norske operasolister for å fremføre Grieg-sanger på sin måte: CD-enGrieg unheard er innspilt i Lommedalen kirke, Den Norske Opera & Ballett og i Griegs eget hjem på Troldhaugen, med Jørgen Træen i produsentstolen: Her presenteres 13 låter av Grieg slik du aldri har hørt det tidligere. I tillegg til Grieg har de selvsagt masse annet klassisk operamateriale på programmet, romanser, arier osv. 

På samme måte som de har gjort på Underwater pub i Oslo gjennom 20 år, tar de musikken direkte fra egne hjerter og ut til publikum. Velkommen!

Les om Operabagastene i A-magasinet!

Se klipp her

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Hovedscenen
 • Pris
  :
  370 - 570 NOK
 • /
  Ingen pause

oktober 2014

Ferdigspilt