16. november

Solistkonsert

Møte med tre unge og etterspurte solister - som utgjør kammergruppen AlbaNord

Ferdigspilt

Intro

AlbaNord er den første kammergruppen med et blåseinstrument  som er blitt akseptert av det prestisjetunge European Chamber Music Academy. Gruppen  er  fast medlem ved ECMA og det første norske ensemblet med denne statusen. Hos ECMA har AlbaNord studert sammen med den internasjonalt anerkjente lærer Hatto Beyerle (grunnleggeren av Alban Berg strykekvartett), Johannes Meissl (Artis Strykkekvartett), Avedis Kouyoumdjian, Ferenc Rados og andre. 

AlbaNord samarbeider med norske komponister for å kunne utvide repertoaret for gruppens besetning. I øyeblikket pågår innstuderingen av et  bestillingsverk av Jon Øivind Ness og et samarbeid  med Gisle Kverndokk i 2015 står for tur. 

AlbaNord har spilt konserter i Wien, Warsawa, Vilnius, Marienbad, Prades og Oslo. I januar 2015 skal AlbaNord spille en konsert i Wigmore Hall i London, og våren 2015 skal gruppen  lage en CD-innspilling med musikk av Beethoven, Früling og Ness  med LAWO Classics.

Gruppen består av klarinettisten  Emilio  Borghesan og cellisten  Janusz Maximilian Heinze, og Jie Zhang på klaver. Sistnevnte vant Prinsesse Astrids Musikkpris med Trondheim Symfoniorkester i 2010. Alle medlemmene har studert ved Norges Musikkhøgskole.

På programmet står musikk av Beethoven, Scriabin og Carl Fruhling.Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  1. Balkong
 • Pris
  :
  50 NOK
 • /
  Ingen pause

november 2014

Ferdigspilt