15.–31. august

Sommer på Operaen

Operaen holder åpent i hele sommer.

Intro

Sommer på Operaen har blitt en populær tradisjon, og vi fortsetter suksessen. I tillegg til å nyte Operaen i herlig sommersol, kan du fra juni til august få med deg utendørs fotoutstilling, en rekke konserter og forestillinger, omvisninger m.m. Både Hovedscenen, Scene 2, foajeen og Operaens uteområde tas i bruk.

Blant høydepunktene er anerkjente Alvin Ailey American Dance Theater, som kommer tilbake og sparker i gang sommerprogrammet i juni, samtidig med På sommerslottet-forestillingene på Oscarshall. Vi byr på bl.a. John Lidals opera-workshoper Cendrillon og Rhingullet, Jo Strømgren kompanis danse-/teaterforestillingen Grensen, og Ina Christel Johannessens Hedvig fra Ibsens VildandenLife is a moment og Sambadrome på Scene 2.  

I august fyller vi Hovedscenen med Madama Butterfly, og Oslo Jazzfestival har som sedvanlig sin åpningskonsert i Operaen, denne gangen med Tord Gustavsen og gjester. Dessuten blir det jazzkonsert med Michel Legrand, sammen med Karin Krog og Solveig Slettahjell.

Vi byr også på Balkongkonserter på 1. balkong, konserter på Oscarshall, i tillegg til at vi viderefører publikumssuksessen Åpen dag lørdag 30. august. Legg også turen innom Operabutikken, få omvisning på huset eller nyt våre serveringstilbud rett ved vannkanten!

Gjennom hele sommeren sender NRK Sommeråpent fra Operataket. 3. og 10. august arrangerer NRK Super dessuten familiedag på Operataket.

Madama Butterfly

Gjensyn med Puccinis gripende mesterverk

Regissør Stephen Langridge belyser historien om Madama Butterfly gjennom hennes voksne sønn og hans tilbakeblikk på sine foreldres historie. Handlingen finner sted i Japan rett etter andre verdenskrig, mens amerikanske soldater har okkupert landet, og fattigdom og masseprostitusjon har bredd om seg. I denne kulturelle smeltedigelen møtes Cio-Cio San og Pinkerton – hun med en drøm om den amerikanske friheten, han med en lengsel etter det eksotiske Østen, begge på kollisjonskurs med virkeligheten.

Rollen som Cio-Cio-San synges av kinesiske Hui He, som fikk sitt europeiske gjennombrudd nettopp som Madama Butterfly. Wiener Zeitung beskrev hennes debut som "sensasjonell": "Hun overbeviste ikke bare ved sin vakre teknikk og vidunderlige klang, men også ved sin dype og emosjonelle fortolkning. Den beste Butterfly du kan tenke deg." Etter dette ble Hui He valgt til å synge rollen i markeringen av Madama Butterflys hundreårsjubileum i Italia. 

Mini-madama (sanglek for barn) / gratis introduksjon en time før forestilling 

  • / 1 pause
  • 7 forestillinger / Hovedscenen
  • Fremføres på Fremføres på italiensk / Tekstes på Tekstes på norsk og engelsk
Se forestillingsoversikt Les mer om Madama Butterfly

Life is a Moment

Filmvisning

Forholdet mellom India og Pakistan er anspent. Hva skjer når det oppstår kjærlighet mellom «fiender» og paret er av samme kjønn? En film om enkeltindividets sårbarhet overfor forventninger fra familie og samfunn, om valg og personlig frihet. 

Før filmen starter vises From Dusk to Dawn, et 40 minutters tverrkulturelt program bestående av sang og dans

  • 2 forestillinger / Scene 2
Se forestillingsoversikt Les mer om Life is a Moment

Sambadrome

Nå er det karneval!

Når det er karneval i Brasil, eksploderer hele landet i en folkefest av kostymer, musikk og dans. Hundretusener samles på tribunene på Sambadrome for å se paraden med hardtslående trommeslagere og lettkledde dansere. Brasils stolte karnevalstradisjon er verdenskjent. I denne forestillingen blir vi bedre kjent med karnevalet, men får også oppleve Brasils kontraster – fra Amazonas’ fuktige regnskog, via brasiliansk folkesang og atletisk capoeira på stranden til Rios støyende gater. 

  • 2 forestillinger / Scene 2
Se forestillingsoversikt Les mer om Sambadrome