12.–19. juni

Stormen – Forteljinga om Miranda og Ferdinand

Forteljinga om Miranda og Ferdinand

Ferdigspilt

Intro

Miranda og faren hennes skylles i land på en øde øy, der Miranda bare har kosedyrene sine å leke med. Etter en merkelig storm finner Miranda Ferdinand på stranden, og siden han er såret vil hun hjelpe ham. Men hun er så hardhendt at Ferdinand prøver å slippe unna - men da forsøker Miranda å trylle, slik at han skal bli hos henne. Etter hvert får de hjelp av Feen.

Stormen er Barnekoret og Ballettskolens første produksjon sammen. Over 170 barn utfolder seg i og gjennom musikk. På scenen står unge sangere og dansere fra 6 til 17 år, og i orkestergraven sitter Juniororkesteret ved Barratt Dues Unge Talenter, sammen med voksne musikere fra Operaorkestret. 

– Tanken er å ta barn på alvor som utøvende kunstnere – å lage kunst av og for barn. Først da kan de få et eierforhold til opera- og ballettkunsten, sier regissør og produsent Gunnar Bergstrøm, omgitt av Dokka, Prinsessa, Pus, Veslehunden, Edderkoppen, Vampyren, Spøk-Else og Danseskjelettet.

Fortellingen handler om overgangen fra barn til voksen: om når man føler seg for stor til å leke med bamsene på rommet, og om den dagen man forelsker seg på ordentlig – for første gang. 

Den prisbelønte forfatteren Rune Belsvik, som blant annet står bak bøkene om Dustefjerten, har skrevet teksten. Belsvik har laget en historie som zoomer inn på de to barna i Shakespeares drama Stormen: Miranda er Prosperos datter, Ferdinand er Alonsos sønn.

Komponist Nils Henrik Asheim har tatt utgangspunkt i musikken i Arne Nordheims ballett Stormen og bruker blant annet deler av Nordheims elektroniske lydmateriale. Koreograf er Kristian Støvind, som selv har danset i Nordheims og Glen Tetleys Stormen flere ganger. Scenografien har også flere referanser til den ikoniske balletten. 

Forestillingen egner seg for barn fra 6 år.

Les anmeldelsen i Aftenposten her

Sterkt og levende møte mellom kunstformerAftenposten

 • Musikk Nils Henrik Asheim, med referanser til deler av Arne Nordheims musikk til balletten The Tempest
 • Libretto Rune Belsvik
 • Koreografi Kristian Støvind
 • Regi Gunnar Bergstrøm
 • Scenografi Silje Sandodden Kise
 • Kostymer Grete Rustad
 • Lysdesign Jacob Christensen
 • Videodesign Robin Hagen
 • Leder Barnekoret Edle Stray Pedersen
 • Leder Juniororkesteret Soon-Mi Chung
 • Musikalsk ledelse David Maiwald
 • Leder Ballettskolen Knut Breder
 • Medvirkende Ballettskolen og Barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett, musikere fra Operaorkesteret i samarbeid med ungdomsmusikere / Et samarbeid mellom Barnekoret og Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett og Juniororkesteret ved Barratt Dues Unge Talenter

Film

Se utdrag fra forestillingen

Handling

Båten til Miranda og pappaen hennes Prospero synker i en storm. Sammen med Mirandas kosedyr Dokka, Bamsen, Prinsessa, Pus, Veslehunden, Geita og Papegøyen skylles de i land på en øde øy. Miranda lager seg et fint rom av alle tingene hun finner på stranda. Prospero lager seg et laboratorium og begynner å arbeide sammen med sin gode hjelper Feen.

På Mirandas12-årsdag ønsker Miranda seg en kake og et ordentlig bursdagsselskap, dessuten er hun lei av å leke bare med kosedyrene sine. Plutselig faller Prosperos tryllestav ut av vinduet på laboratoriet, og Miranda får tak i den. Hun prøver å trylle frem en kake, men får det ikke helt til. Alt hun får tryllet frem er en sykkel og et gammelt tørt brød.

Det er ingen andre enn kosedyrene som kommer i Mirandas bursdagsselskap, bortsett de ekle kråkene. Heldigvis kommer Feen og jager kråkene bort.

Etterpå får Miranda en stor pakke av Feen. Men så viser det seg at det bare er luft i den! Lufta blir til en liten vind og snart til en stor storm.I stormen kan Miranda se en liten skute som synker, og etter at stormen har stilnet ligger en gutt på stranden og roper om hjelp. Det er Ferdinand.

Miranda ser at Ferdinand er skadet og har et sår på beinet. Hun prøver å trylle frem plaster, men det kommer en hel sykeseng istedenfor. Miranda dytter Ferdinand opp i senga og begynner å stelle såret. Ferdinand synes Miranda er så veldig fin, men Miranda blir redd når han ser på henne. Miranda steller såret så hardt at det gjør vondt. Da vil Ferdinand gå sin vei, men det gir ikke Miranda ham lov til. Istedenfor binder hun ham fast for å få ham til å ligge i ro, slik at såret hans skal gro. Til slutt synes Ferdinand Miranda er fæl og slem. Han klarer til slutt å rive seg løs og går sin vei. Da synes Miranda det er godt å ha kosedyrene sine likevel.

Ferdinand går til sine egne kosedyr: Edderkoppen, Vampyren, Mumien, Fluga, Mumien, Spøk-Else og Danseskjelettet. De vil hjelpe ham å skremme Miranda bort, men Ferdinand klarer ikke å glemme hvor fin Miranda var.

Så kommer Feen og danser Ferdinand tilbake til Miranda. Da han spør Miranda om hun leker med kosedyrene sine, jager hun dem bort og leker med Ferdinand isteden. Sammen leker de at senga er en båt som seiler ut på havet. Da Ferdinand sier at han også må få lov til å leke med vennene sine vil Miranda trylle ham fast så han aldri kan gå sin vei. Men tryllingen går ikke helt som den skal denne gangen heller. Først blir Ferdinand til en hund. Miranda prøver igjen, men da blir han til en hane.

Heldigvis kommer Feen og tryller Ferdinand tilbake til seg selv. Da Ferdinands kosedyr kommer for å redde ham, skjønner både de og Mirandas kosedyr at Ferdinand og Miranda har startet en annen lek og at de ikke vil leke med dem mer. Miranda og Ferdinands kosedyr blir venner og setter seg opp i hylla.

Plutselig skjønner Miranda at Prospero ikke har glemt 12-årsdagen hennes likevel, for inn kommer kaken som Miranda har ønsket seg, og alle får være med å synge burdagssangen og feire den nye Miranda.

 

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  100 - 295 NOK
 • /
  Ingen pause

juni 2014

Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt