12.–16. august

Av historisk grunn

Ferdigspilt

Intro

Av historisk grunn er en forestilling om en potensiell norsk dansehistorie og koreografiske verk som kunne ha blitt skapt. Tre unge koreografer har intervjuet et 20-talls norske koreografer, om prosjekter som en gang har blitt planlagt eller tenkt på, men som av ulike årsaker har blitt liggende i skuffen. I Av historisk grunn􀀁 tar de for seg disse potensielle verkene og danner en egen selvstendig forestilling.

“Our hopes and expectations, black holes and revelations”􀀁- Matthew Bellamy

De aller fleste kunstverk blir jo i grunn aldri realisert. Verden er proppfull av ting som aldri har blitt noe av. Visjoner som aldri ble satt ut i live, forventninger som ikke enda har innfridd og ideer som aldri har blitt tenkt på􀀁 en gang. De svirrer rundt og bare venter på􀀁 å􀀁 bli plukket opp og forankret til virkeligheten. Som små 􀀁sorte hull fyker de rundt rett utenfor vår kollektive bevissthet. Ved hjelp av våre manende bassgitarer og dansende kropper håper vi å􀀁 komme nærmere noen av disse potensialitetene i forestillingen Av historisk grunn􀀁!

Forestillingen finner sted i et stort telt. Som beskyttelse over en arkeologisk utgravning, eller et eget, midlertidig signalbygg. Etter premierevisningene på Av historisk grunn􀀁 i Oslo, legger prosjektet ut på􀀁 en omfattende Norgesturné􀀁 til nyåpnede kulturhus i hele Norge.

Koreografene som har blitt intervjuet, og bidratt med urealiserte prosjekter er: Jo Strømgren, Un-Magritt Nordseth, Hooman Sharifi, Øyvind Jørgensen, Ingri Fiksdal, Brynjar Bandlien, Henriette Pedersen, Sara Christoffersen, Helle Siljeholm, Fransesco Scavetta, Terje Mossige, Mia Habib, Erlend Samnøen, Karstein Solli, Lise Nordahl, Ketil Skøien, Kristina Gjems, Jane Hveding, Ingunn Rimestad, Anne Grete Eriksen, Amanda Steggell og Karen Foss.

Koreografene Ingeleiv Berstad, Kristin Ryg Helgebostad og Eivind Seljeseth møttes under masterstudier i koreografi ved Kunsthøgskolen i Oslo, der de utgjorde kullet 2010-2012. Samarbeidet som startet i studietiden har de tatt med seg videre inn i sine profesjonelle karrierer og de har samarbeidet i flere produksjoner. De arbeider og turnerer nasjonalt og internasjonalt både som dansere og koreografer, er alle tre en del av Norsk Landskapsteater og gjør også􀀁 bestillingsverk for andre dansekompanier og teatre. Blant annet er Berstad og Helgebostad aktuelle med forestillingen Birthmark for Carte Blanche, som vises i hele landet sommer og høst 2015.

Forestillingen er gratis. Det kreves ikke billett, men maks antall publikum er 40 stk.

Forhåndspåmelding kan gjøres til: av.historisk.grunn@gmail.com
Skriv en mail med navn, tidspunkt og antall billetter du ønsker.
Billetter må hentes ved teltet senest 30 minutter før forestillingsstart.

 • Konsept, dans, koreografi, scenografi, dramaturgi, program, kostyme, komposisjon, lysdesing, lyd og video Ingeleiv Berstad, Kristin Helgebostad, Eivind Seljeseth
 • Tekniske konsulenter Erik Hedin, Martin Myrvold, Tormod Carlsen, Gunhild Mathea Olaussen, Ragnar Berntsson
 • Foto Simen Dieserud Thornquist

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Operataket
 • Gratis inngang
  /
  Ingen billetter
 • /
  Ingen pause

august 2015

Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt