25. august–1. september

Ballettskolens opptaksprøve 2015

Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett inviterer til prøvedans!

Ferdigspilt

Intro

Tirsdag og onsdag 25. og 26. august: gutter og jenter fra 8 til 10 år

Torsdag 27. august:  gutter og jenter fra 9 til 11 år med noe treningsbakgrunn

Tirsdag og onsdag 1. og 2. september: gutter som er 7 år og jenter fra 6 til 7 år

 

Generelt om opptaket

Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett kan ta inn elever fra de er 6 år gamle. Nybegynnere kan være mellom 6 og 9 år for jenter, og mellom 7 og 10 år for gutter. For elever som er eldre enn dette kreves normalt at de har en del trening i klassisk ballett bak seg.
 
For en som ønsker å drive seriøst med ballett anbefales det å ikke vente for lenge med å søke, da det erfaringsmessig blir vanskeligere å komme inn jo eldre man er. Dette henger sammen med treningsomfanget som er større enn ved de fleste private ballettskoler og med den tette oppfølging disiplinert trening i relativt små grupper muliggjør. Ballettskolen har opptaksprøve umiddelbart etter skolestart hver høst, og blir annonsert på hjemmesiden vår og i forskjellige aviser.

Etter vurdering av søkerne hvor en vektlegger dimensjoner som fysisk egnethet inkludert bevegelighet, koordinasjon, spenst, musikalitet, konsentrasjonsevne og energi, tas om lag en tredel av søkerne opp til et prøvesemester. Elevene har to ganger i året vurderingsklasser som sammen med arbeidet gjennom terminen danner grunnlag for en skriftlig vurdering til foreldrene.

Barn i ungdomsskolealder med ballettbakgrunn henvises til å søke opptak ved ballettilbudet ved Ruseløkka skole, (kunngjøres av Utdanningsetaten i Oslo hver vår).

Eventuelle spørsmål om ballettskolen kan rettes til: 

Irene Kantardjiev, tlf: 47915249, e-post: irene.kantardjiev@operaen.no 
Jörg Wiesner, tlf: 47915357, e-post: jorg.wiesner@operaen.no

Registrer deg her!

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

  • Gratis inngang
    /
    Ingen billetter
  • /
    Ingen pause

august 2015

Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt

september 2015

Ferdigspilt