10. august

Jazz i Operaen - Gregory Porter

Velkommen til Oslo Jazzfestivals åpningskonsert 10.  august 2015

Ferdigspilt

Intro

Det er alltid en sann glede å invitere til Oslo Jazzfestivals åpningskonsert i Oslos flotteste konsertlokale, nemlig Den Norske Opera & Ballett. Når vi i tillegg har anledning til å by på en artist som er på vei opp mot stjernehimmelen i rakettfart, og som makter å nå ut bredt samtidig som han har føttene trygt plantet i jazzen, er det ekstra stas. Mandag 10. august 2015 vil det amerikanske stjerneskuddet Gregory Porter stå for den offisielle åpningen av Oslo Jazzfestival.

Det er ingen tvil om at Gregory Porter har et stort og stadig voksende publikum i Oslo. Etter at han delte scenen med Solveig Slettahjell og KORK i en fullsatt Opera i 2012, har interessen for ham skutt i været, og senest i vår var han tilbake med to utsolgte konserter på Nasjonal Jazzscene Victoria. 

Det er ikke bare blant publikum at Porter er populær, men også blant musikerkolleger. Han har sunget med storheter som Stevie Wonder og samarbeidet med musikere som Robert Glasper, Gilles Peterson, Jamie Cullum m.fl. 

I tillegg til å høste anerkjennelse fra musikerkolleger har Gregory Porter blitt belønnet med Grammy-prisen i kategorien beste vokaljazz for sitt siste album Liquid Spirit og Grammy-nominasjoner for beste tradisjonelle R&B-vokal i 2012 og beste vokaljazz for sitt debutalbum i 2010.

Gregory Porter interesse for musikk startet via sin mors samling av Nat King Cole-plater, som fikk unge Gregory til å øve jevnt og trutt på Nat King Cole-imitasjoner. Dette betalte seg senere da han platedebuterte som gjestevokalist på Hubert Laws’ Nat King Cole-hyllest allerede i 1998. Siden den gang har Porter perfeksjonert sin distinkte tilnærming til jazz, fargelagt med inspirasjon fra soul, gospel, blues og r&b, og er nå etablert som en av de hotteste mannlige jazzvokalistene.

NB! Vi gjør oppmerksom på at vi selger billetter til 100 ekstra stoler foran scenen for de som ønsker å komme helt tett på. Velg orkestergrav høyre eller venstre i billettbestillingen.

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Hovedscenen
 • Pris
  :
  470 - 570 NOK
 • /
  Ingen pause

august 2015

Ferdigspilt