9. august

Jazz i Operaen: Herbie Hancock solo

Herbie Hancock er klar for Oslo Jazzfestival og Operaen med en av sine sjeldne solokonserter søndag 9. august!

Ferdigspilt

Intro

Endelig har det lykkes å få Herbie Hancock til Oslo Jazzfestival!

Hancock er en av den moderne musikkens store ikoner. Han har stadig utforsket nye musikalske landskap og bygget broer mellom sjangre, samtidig som han har tatt vare på og utviklet sin egen originale musikalske stemme.

Gjennom en strålende karriere som strekker seg over fem tiår og 14 Grammy awards, inkludert Album of the Year i 2007 for River:The Joni Letters, fortsetter han å begeistre publikum verden over.

Herbie Hancock er den største nålevende stilskaperen innen jazz. Hans bidrag til jazzhistorien i form av “standardlåter” som Watermelon Man, Maiden Voyage og Dolphin Dance på 60-tallet og hans innovative bruk av keyboards med populære og dansbare groover i bånn utover 70- og 80-tallet, viser en fantastisk bredde, oversikt og formidlingsevne.

Miles Davis sier det slik i sin selvbiografi: “Herbie var trinnet etter Bud Powell og Theolonius Monk og jeg har ennå ikke hørt noen som har kommet etter han.”
Hancock har krysset grensene både til det populærmusikalske landskapet med sitt samarbeid med bl.a Joni Mitchell, Stevie Wonder, Paul Simon, Sting, Bill Laswell, John Mayer, Flying Lotus og til den klassiske verden med bl.a Lang Lang og Los Angeles Philharmonic. 

Flere vil også huske filmen Round Midnight fra 1986 der Hancock i tillegg til å være skuespiller også mottok Oscar for beste filmmusikk.

Herbie Hancock er aktiv i organisasjonen Artists For Peace som han også var med og starte, og han ble i 2011 utnevnt til Goodwillambassadør for UNESCO.I forbindelse med konserten i Oslo vil Hancock også holde en tale på et arrangement på Youngstorget den 6. August. Dette er en markering av at det i år er 70 år siden bombingen av Hiroshima.

NB! Vi gjør oppmerksom på at vi selger billetter til 100 ekstra stoler foran scenen for de som ønsker å komme helt tett på. Velg orkestergrav høyre eller venstre i billettbestillingen.

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Hovedscenen
 • Pris
  :
  870 - 1070 NOK
 • /
  Ingen pause

august 2015

Ferdigspilt