1. oktober

Kammerserien: Tetzlaff og Süssmann

Kammermusikalske perler - med visning av musikkfilmen The Golden Shoes of Rachmaninoff i forkant

Intro

Kammerserien er en nystartet konsertserie, hvor fremragende norske og utenlandske musikere fremfører perler fra den rikholdige kammermusikklitteraturen.

Den tyske cellisten Tanja Tetzlaff og den norske pianisten Gunilla Süssmann er begge etterspurte solister i europeisk toppklasse, med oppdrag som solister med orkestre verden rundt. De har dessuten et stort hjerte for kammermusikk, som har resultert i et nært samarbeid  både musikalsk og personlig i mer enn 10 år. Utøverne  har mottatt strålende kritikker for sine konserter i Tyskland, og blir særlig berømmet  for sitt gnistrende samspill og magiske scenenærvær.

I forbindelse med deres norgesturné er det også verdenspremiere på musikkfilmen The Golden Shoes of Rachmaninoff, der Tetzlaff og Süssmann spiller Sonate for cello og piano av Sergej Rachmaninoff.

Her kan du se trailer fra filmen

Filmen vises rett i forkant av konserten, kl. 18.15 på Scene 2, og er gratis. Det vil bli en pause etter filmen, før konserten begynner kl. 19.30.


Program for konserten

Claude Debussy (1862–1918): Sonate  (1915)

1. Prologue:  Lent, sostenuto e molto risoluto
2. Sérénade:  Modérément animé
3. Finale:  Animé,  léger et nerveux

Johannes Brahms (1833–1897): Sonate for klaver og cello nr. 1 i e-moll,  opus 38 (1865)
1. Allegro non troppo
2. Allegretto quasi Menuetto
3. Allegro

Pause 20 minutter

Frédéric Chopin (1810–1849): Sonate i g-moll, opus 65 (1846)
1. Allegro moderato
2. Scherzo
3. Largo
4. Finale. Allegro

 • Medvirkende Tanja Tetzlaff, cello / Gunilla Süssmann, klaver

Om Tetzlaff og Süssmann

Tetzlaff-Süssmann

Tanja Tetzlaff

Tanja Tetzlaff har vunnet flere internasjonale konkurranser, inkludert førstepremien i Erste Inter Musikwettbewerb i Wien i 1992 og tredjepremie i ARD-konkurransen 1994.

Tanja Tetzlaff er solist med kammerensembler i hele Europa, USA, Australia og Japan og deltar regelmessig på internasjonale festivaler som Risør, Bergen, Feldkirch, Schwetzingen, Delft og Heimbach, på Berliner Festwochen, Beethoven-Fest Bonn, Bremer Musikfest og Klangbogen-festivalen i Wien.

Hun gir konserter med de fleste av Tysklands kjente orkestre  i tillegg til store internasjonale orkestre, og hun har arbeidet med mange kjente dirigenter som Daniel Harding, Sir Roger Norrington, Vladimir Ashkenazy og Paavo Järvi.

Kammermusikk står hennes hjerte nær, og hun  spiller  regelmessig konserter med noen av dagens mest fremtredende utøvere som Lars Vogt, Alexander Lonquich, Martin Fröst, Leif Ove Andsnes, Florian Donderer og Gunilla Süssmann. Tanja Tetzlaff spiller på en cello laget i 1776 av Giovanni Baptista Guadagnini.

Gunilla Süssmann

Gunilla Süssmann er en av de mest ettertraktete norske pianister i sin generasjon, og hun har de siste årene hatt en voksende internasjonal karriere. Hun har turnert med English Chamber Orchestra, Staatskapelle Weimar,  og hun har dessuten spilt  konserter over det meste av Europa, bl. a. med Tanja Tetzlaff, Solveig Kringlebotn og stjernefiolinisten Christian Tetzlaff, som også kommer hit til Operaen i løpet av denne sesongen.

Süssmann  er en hyppig gjest på de store festivalene i Norge, så vel som i utlandet, og hun spiller i saler som Wigmore Hall, Konzerthaus Dortmund  og  Concertgebouw for å nevne noen.

Sammen med cellisten Tanja Tetzaff har hun fått anledning til å dyrke sin kjærlighet til kammermusikken, noe som har resultert i to CD-innspillinger; Malinconia fra 2007 og Brahms-sonatene i 2012. I tillegg har hun spilt inn et titalls andre plater, med blant andre Solveig Kringlebotn, Catherine Manoukian, Ann-Helen Moen, og Håvard Gimse.

Hun har vært solist med orkestre som Oslofilharmonien, WDR Köln, Stavanger Symfoniorkester, English Chamber Orchestra, Bournemouth Symphony Orchestra, Utah Symphony Orchestra og Staatskapelle Weimar.

 

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  100 - 250 NOK
 • /
  1 pause

oktober 2015

Ferdigspilt