11. oktober

Maiko - Dancing Child

Maikos skjebne ble avgjort før hun ble født. Navnet Maiko betyr dansende barn

Ferdigspilt

Intro

Velkommen til filmen om Maiko Nishinos liv!

Maiko (31) har gjennom beintøff trening og hard disiplin nådd toppen av sin karriere som solist i Nasjonalballetten. Med moren som drivkraft bak hennes karriere, solgte familien hus og bil for å sende Maiko til de mest prestisjefylte danseskolene. Hun var bare ei jente da hun forlot sitt hjem i Japan for å komme til Europa for å bli profesjonell danser.

Som solist har hun oppnådd mye, men drømmer om å nå enda lengre. Samtidig er Maiko er på et sted i livet hvor hun lengter etter et barn. Filmen fanger Maiko på et brytningspunkt i livet hvor hun kjemper for å holde seg på toppen og følge egne personlige drømmer.

Gjennom enestående danseforestillinger fanger filmen kontrasten mellom den magiske skjønnheten i dansen og smerten til utøveren. Filmen inviterer publikum inn i et profesjonelltdanseuniverset gjennom en engasjerende personlig historie og magisk dans og musikk.

Hvis du ikke fikk med deg «Maikos dans» på NRK1 16. desember, kan du se den online på NRK TV frem til søndag 17. januar 2016.

Se filmen her. 

 

Maiko

Regissør Åse S. Drivenes om Maiko

«Første gang jeg så Maiko danse følte jeg at det var bare henne og meg i rommet og at hun kommuniserte følelser som jeg selv ikke kunne sette ord på. Det som gjorde inntrykk på meg handlet ikke om at hun gjorde de mest imponerende piruettene, men om hennes sterke uttrykk og tilstedeværelse på scenen. Det var vanskelig å forestille meg henne noe annet sted enn akkurat der på scenen. Som filmskaper liker jeg å kommunisere følelser uten at de nødvendigvis blir uttalt. Det var det jeg likte så godt med Maiko. Hun snakket til meg gjennom dansen.»

Foto: Sant & Usant

 

'Maiko - Dancing child' er produsert av Sant & Usant i co-produksjon med NRK. Filmen hadde premiere under Los Angeles filmfestival i juni. Den er nominert til ‘Best Nordic Documentary award’ under Nordisk panorama og til prisen for ‘Beste Norske dokumentarfilm’ under Bergen internasjonale filmfestival.

Filmen får kinopremiere i Japan i 2016 og er hittil solgt til tv distribusjon i Sverige, Island, Sveits og Canada, samt NRK i Norge. 

For mer informasjon
www.santogusant.no
https://www.facebook.com/maikofilm

 • Regissør Åse Svenheim Drivenes
 • Produsenter Tone Grøttjord-Glenne og Anita Rehoff Larsen
 • Fotograf Håvard Fossum
 • Klipper Stefan Sundlöf
 • Musikk Operaorkestret
 • Medvirkende Maiko Nishino-Ekeberg, Nicolai Nishino-Ekeberg, Eilif Atsuo Nishino-Ekeberg, Itsue Nishino, Ingrid Lorentzen

Regi

Regi

Regissør Åse Svenheim Drivenes (1977) er født og oppvokst i Tromsø. Hennes regidebut var dokumentarfilmen, Vår mann i Kirkenes (2010) som premierte ved Tromsø Internasjonale filmfestival. Hennes siste film ‘I am Kuba’ vant Tromsøpalmen ved Tromsø internasjonale filmfestival, Flueprisen ved Den norske dokumentarfilmfestivalen, Beste norske dokumentarfilm ved Nordic Docs og den polsk-tyske Tadeusz-Mazowiecki-Journalistenpreis 2015.
 
Maiko - Dancing Child er hennes tredje dokumentarfilm som regissør. 

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Hovedscenen
 • Pris
  :
  120 NOK
 • /
  Ingen pause

oktober 2015

Ferdigspilt