20. september

Norsk Barokkorkester - von Dittersdorf / Vanhal / Haydn

Fire konserter med Norsk Barokkorkester på Scene 2

Ferdigspilt

Intro

Samarbeidet mellom Norsk Barokkorkester og Den Norske Opera & Ballett fortsetter, og vi inviterer også denne sesongen til konserter på Scene 2.

Norsk Barokkorkester ble etablert i 1988, som et av de frittstående tidligmusikk-ensembler i Europa. Orkestret driver konsertvirksomhet på høyt nivå, og går i bresjen for tidligmusikk med historiske instrumenter. Orkestret har gjestet en rekke prestisjetunge europeiske konserthus og festivaler, og har her hjemme gjort seg bemerket ved bl.a. Festspillene i Bergen, Olavsfestdagene og ved Oslo Kammermusikkfestival.

Denne sesongen byr Norsk Barokkorkester på konsertserien Unge klassikere. Her retter orkestret søkelyset mot de fremste komponistene i overgangsperioden mellom barokk og klassisisme tidlig på 1700-tallet. Det var i denne perioden de tydelige trekkene i de klassiske komposisjonene utviklet seg, orkestrene ble større og fikk standardisert besetning. Det offentlige konsertlivet fikk stadig større utbredelse, det var ikke lenger bare operaen som var offentlig – noe som stilte nye og spennende krav til komponister og musikere.

NB! P.g.a. sykdomsforfall utgår von Ditterdorfs kontrabasskonsert

 

Program

Johann Baptist Vanhal 
Symfoni i C-dur

C. W. Gluck
Salige ånders dans fra Orfeus og Euridice 

W. A. Mozart
Symfoni nr. 21

Pause

Joseph Haydn
Symfoni nr. 31, "Mit dem Hornsignal"

 • Kunstnerisk leder og konsertmester Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch
 • Medvirkende Erik Zeppezauer, kontrabass / Norsk Barokkorkester

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  100 - 250 NOK
 • /
  Ingen pause

september 2015

Ferdigspilt