31. mai

Silje Nergaard i Operaen

Silje Nergaard feirer sitt 15. album i Operaen

Ferdigspilt

Intro

Silje Nergaard, hennes faste gitarister og gjestemusikere inviterer til en unik musikalsk aften i Den Norske Opera & Ballett. Å få spille i Operaen er noe Silje har drømt om lenge.

- Vi skal gi publikum en konsertopplevelse som er både intim, energisk og vakker, med både nye og kjente låter, sier hun.

Den prisbelønte sangeren og låtskriveren Silje Nergaard utgir i mars 2015 sitt femtende album. 

Siljes karriere startet som 16-åring da hun dro på telttur til Molde Jazzfestival, og i løpet av oppholdet ble oppfordret til å entre scenen under jamming på konserten til den verdensberømte bassisten Jaco Pastorius. Fra publikumsplass tok den legendariske musikkjournalisten Randi Hultin det første avisbildet av Silje. Dagen etter kunne Dagbladet presentere Norges nye jazzhåp, brettet ut over en helside.  

På debutsingelen Tell Me Where You´re Going, som kom ut i 1983, bidro stjernegitaristen Pat Metheny med sin sterke musikalske signatur og Siljes karriere fikk en pangstart med nr. 1 på hitlisten i Japan.  Silje har gjennom årene beveget seg fra popmusikk og over til jazz. Hun har utgitt 14 album og i år 2000 kom albumet Port Of Call som åpnet nye dører for Silje i jazzens verden med både egenkomponerte låter og Siljes versjoner av standardlåter fra en svunnen tid. Albumet At First Light som kom i 2002 er fortsatt tidenes mest solgte norske jazzalbum med over 140 000 solgte plater, og albumet ble liggende hele 17 uker på VG-lista.

Med jazzkarrieren fikk Silje på nytt en internasjonal karriere og har siden turnert verden rundt på festivaler som North Sea Jazzfestival, Montreal Jazz Festival, Stockholm Jazz Festival, Perugia Jazz Festival, Victoria Jazz Festival og mange flere.

I 2008 spilte Silje inn albumet A Thousand True Stories sammen med det berømte hollandske The Metropole Orchestra og med de praktfulle orkesterarrangementene til Grammy-vinneren, komponisten, arrangøren og dirigenten Vince Mendoza, og albumet ble en internasjonal suksess.

"Jeg føler meg hjemme i musikken til Silje," sier Mendoza, "jeg kjenner at den berører min indre streng, og Silje inviterer meg til å danse med henne i hennes musikalske verden." Utgivelsen ble Grammy-nominert for Mendozas arrangementer. Det legendariske og kritikerrose orkestret The Metropol Orchestra har i årevis spilt med artister fra hele verden, blant andre Stan Getz, Ella Fitzgerald, Herbie Hancock, Anthony and The Johnsons, og mange, mange flere. 

Våren og sommeren 2015 turnerer Silje og hennes band blant annet i Tyskland, Østerrike, Norge, Holland m.m.

NB! Vi gjør oppmerksom på at vi selger billetter til 100 ekstra stoler foran scenen for de som ønsker å komme helt tett på. Velg orkestergrav høyre eller venstre i billettbestillingen.  

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Hovedscenen
 • Pris
  :
  470 - 570 NOK
 • /
  Ingen pause

mai 2015

Ferdigspilt