15.–30. mai

Snøkvit – ein barneopera

Barneforestilling om en tøff og moderne jente, skrevet av Rune Belsvik 

Intro

Etter suksessen med Askepott – en barneopera kommer nå Snøkvit til Barnekoret.

I Rune Belsviks versjon av brødrene Grimms eventyr er Snøkvit en tøff og moderne jente som vinner sin prins fordi hun er tro mot seg selv og ikke prøver å være en annen enn den hun er. 

Operaens musikk er spesielt utviklet for Barnekorets medlemmer, i et samarbeid mellom komposisjonsstudiet ved Norges musikkhøgskole og Barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett. Forestillingen egner seg best for barn i alderen 3-12 år. 

 • Musikk Komposisjonsstudenter ved Norges musikkhøgskole: Peter Steinholt Mortensen Petter Haukaas Trine Franksdatter Kristiansen Bendik Sells Bernhard Bornstein Veileder: Gisle Kverndokk
 • Libretto Rune Belsvik
 • Musikalsk ledelse David Maiwald
 • Regissør Hilde Andersen
 • Korleder Edle Stray-Pedersen
 • Medvirkende Barnekoret, sammensatt orkester
 • Scenografi / Kostymer Kathrine Tolo
 • Koreografi Aranka Sestak
 • Lysdesign Harald Lie
 • Dramaturg Oda Radoor

Trailer

Handling

Snøkvit likar å kjenna vinden mot ansiktet. Ho likar å stå ved elva og fiska i lag med Petter. Ho likar å springa mellom buskar og tre. Ho synest verda er underlig, vakker og ikkje til å forstå. Ho fantaserer om at pappaen hennar er konge, og bur i eit slott.Då han skal gifta seg på nytt, er ho glad fordi han gler seg. Men den nye kvinna er så oppteken av ansiktet sitt. Det er som om ho er forelska i sin eigen venleik. Og ho har nokre skumle beist med til slottet.

Therese Schoder-Larsen, Løvebeist / Petra Dokk Holm, Ulvebeist / Runa Kirby Torbo, Krokodillebeist

 

Den dagen kongen og dronninga giftar seg, kjem Snøkvit i livsfare. Ho må be dvergane i skogen om hjelp. Dei slepper henne inn, mot at ho skal hjelpa til med matlaging og husarbeid.Men Snøkvit kan ikkje laga mat. Ho er ikkje flink med husarbeid, heller. Ho er jaga ut av sitt trygge liv, og ho forstår at det er mykje ho ikkje har greie på. Mykje ho ikkje kan. Ho føler seg einsam, redd og dum.

Likevel klarer ho å gjera dvergane nysgjerrige på det vesle ho kan. Nemlig å slappa av. Å kjenna vinden mot ansiktet. Å berre vera til, utan å vera så flink og flittig heile tida.

Snøkvit trur det beste om alle. Ho vil vera venn med dei ho møter. Derfor tar ho også imot eit eple, som ei framand kvinne vil gi henne ein dag.

Rune Belsvik

 

Samarbeid

Snøkvit - et samarbeidsprosjekt for unge utøvere

Det er med stor glede og stolthet Barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett og komposisjonsutdanningen ved Norges musikkhøgskole kan presentere et helt nytt operaverk – skrevet for unge utøvere og rettet mot et ungt publikum. 

Verket er et resultat av et helt unikt samarbeid mellom en utdannings- og en utøvende kunstinstitusjon. Rune Belsviks libretto er også spesialbestilt og tilpasset prosjektet.

Ved å samordne ressurser og kompetanse gir vi både komposisjonsstudentene og barna i Barnekoret en bred erfaring med opera som kunstform. De unge komponistene får prøvd ut ideene sine i full skala, i workshops med barna i Barnekoret. Studentene har komponert verkets musikk som en del av studiet i komposisjon ved Norges musikkhøgskole, under veiledning og oppfølging av skolens fagpersonell. De har også fått møte Den Norske Opera & Balletts kunstfaglige personale gjennom hele prosessen frem til en scenisk fremføring: fra noteproduksjon, til verkets møte med sangere, pianister, dirigent, regissør og musikere osv.

For Barnekoret er slike samarbeidsprosjekter en unik mulighet til å fremføre et verk som er tilpasset og tilrettelagt nettopp for unge utøvere. Dette innebærer blant annet at mange roller har forskjellige vanskelighetsgrad, noe som gir barn på forskjellige ferdighetsnivåer muligheten til å mestre og skinne i sin rolle. Vi har her fått et verk som tar unge utøvere på alvor og viser barn og unges unike formidlingsevne. 

For oss er det avgjørende at unge kunstnere og utøvere får erfare opera gjennom medvirkning, og opparbeide et eierforhold til kunstformen. Det er disse unge kunstnerne som i fremtiden skal gjøre operasjangeren til en arena for å uttrykke noe viktig og meningsfullt for seg og sin tid.


Gunnar Bergstrøm, produsent

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  100 - 295 NOK
 • /
  Ingen pause

mai 2015

Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt