Sommer på Operaen

23. juni–23. august 2015

Ferdigspilt

Intro

  • / /

Operaen tar ikke sommerferie

I tillegg til å nyte Operaen i herlig sommersol kan du fra juni til august få med deg konserter, forestillinger og omvisninger i Bjørvika.

Sankthansaften 23. juni starter sommeren med tangofeber på Hovedscenen i m¡longa – et nytt blikk på tango. Deretter kan publikum velge mellom urpremieren av Ibsens tidlige komedie Svanhild med Grusomhetens teater, John Lidals operaworkshops Back to Broadway og Die Walküre, og barnevennlig, fysisk teater om gryende vennskap i Jo Strømgren Kompanis forestilling Kjøkkenet.

Fra 2. juli til 2. august blir det over 20 balkongkonserter på 1. balkong.

Jazztradisjonen tro legger Oslo Jazzfestival sin åpningskonsert til Hovedscenen i august, der vi i år møter Gregory Porter.

Vi får høre morgendagens store stemmer i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse, hvorpå operasesongen innledes med premierer av Barberen i Sevilla og Don Giovanni på Hovedscenen, med få dagers mellomrom.

Ikke minst viderefører vi lørdag 22. august publikumssuksessen Åpen dag, der hele huset tas i bruk med en rekke gratis arrangementer.

Gjennom hele sommeren kan du oppleve Operaens backstageområder på en omvisning, som i høysesongen arrangeres daglig på både norsk og engelsk. Legg også turen innom Operabutikken, og nyt en pause med god mat og drikke på en av byens aller flotteste uteserveringer.