25. januar–31. mai

Søndag med Norges musikkhøgskole vår 2015

Ferdigspilt

Intro

Strykekvartetten Ratatosk 

Matias Jentoft og Lars Magnus Steinum, fiolin
Jakob Dingstad, bratsj (også med på "Tre madrigaler")
Ivan Valentin Hollup Roald, cello

Ratatosk strykekvartett

Strykekvartetten Ratatosk møttes en høstdag i Oslo 2014, på Norges musikkhøgskole. De har hittil fokusert på å bygge et godt ensemble, ved å gjøre spesielle kvartettetyder, og ved å fordype seg i Beethovens første strykekvartett. Ved siden av å sanke musikkforståelse gjennom hele kvartettlitteraturen, er gruppens visjon å hente frem de noe neglisjerte kvartettperlene fra tidlig 1900-tallet. Kvartettens medlemmer har allerede solid kammermusikalsk erfaring, fra ulike ensembler, undervisning og samspill med internasjonalt anerkjente kammermusikere. Til tross for sin korte eksistens, har kvartetten allerede spilt mange konserter, og vunnet NMHs kammermusikkonkurranse. Internasjonalt har kvartetten opptrådd på Harmos Festival i Portugal mars 2015, der de blant annet spilt konsert i Casa da Musica i Porto.
I norrøn mytologi er Ratatosk navnet på ekornet som bor i asken Yggdrasil, der det farer opp og ned med budskap mellom røttene og toppen av treet. Ekornet er budbringer fra en verden til en annen, og taler med både æsene og nornene. Det ypper også til strid mellom ørna som sitter i toppen, og ormen Nidhogg, som ligger og skader rota Nivlheim.

Matias Jentoft

Matias Jentoft, fiolin, begynte å spille i en aldre av 6 hos Natalia Kalintseva i Moskva, Russland. Han fullførte sine bachelor-studier hos professor Päivyt Meller ved Sibelius-Akademiet i Helsingfors, og er for tiden masterstudent ved Norges Musikkhøgskole hos Kolbjørn Holthe. 
Matias er aktiv orkester- og kammermusiker. Han har spilt med profesjonelle orkestere som Helsingfors Byorkester (HKO), Stavanger Symfoniorkester, Operaorkesteret og Telemark Kammerorkester. I tillegg har han vært konsertmester i de fleste ungdoms- og amatørorkestre i Finland og Norge, bla. Ungdomssymfonikerne på Elverum og Sibelius-Akademiets symfoniorkester.
Som kammermusiker var han med å starte Quartetto Testosterone i 2009, og spiller for tiden i Ratatosk Strykekvartett.

Jakob Dingstad

Bratsjisten Jakob Dingstad er en aktiv kammer- og orkestermusiker bosatt i Oslo. Til daglig studerer han til mastergrad med professor Lars Anders Tomter ved Norges musikkhøgskole. Han var med på å danne strykekvartetten Quartetto Testosterone i 2008, som har en aktiv konsertvirksomhet på Østlandet. Han vikarierer i Oslo-filharmonien og Den Norske Operas Orkester, og er aktiv i Oslofjord Kammerfilharmoni, som er et orkester bestående av frilansmusikere.
I løpet av ungdomsårene var Jakob elev ved Barratt Dues musikkinstitutt, med Morten Carlsen som lærer. Her var han i flere år var gruppeleder i det prisbelønte Juniororkesteret. Jakob gikk på musikklinja ved Foss videregående skole, hvor han bygget seg opp erfaring innenfor flere musikksjangere, og bidro som musiker i 3 kritikerroste revyer. I Ungdommens musikkmesterskap 2008 mottok han 1. pris i sin aldersklasse i landsfinalen, og senere ble Quartetto Testosterone tildelt samme pris i 2011. Han har deltatt på flere kurs, deriblant Quartet Program (USA) i henholdsvis New York og Colorado, Valdres sommersymfoni og International Summer School ved Tsjaikovskij-konservatoriet (Moskva).

Program

Johan Sebastian Bach (1685-1750)
Sonate nr. 1 i g-moll for solo fiolin, BWV 1002
• Adagio
• Fuge
• Siciliana
• Presto
Bohuslav Martinu (1890-1959)
Tre madrigaler for fiolin og bratsj
• Poco Allegro
• Poco Andante
• Allegro
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
Strykekvartett nr. 17 i B-dur, "Jakten", K458
• Allegro vivace assai
• Menuetto and Trio. Moderato
Carl Nielsen (1865-1931)
Strykekvartett nr. 1 i g-moll op 13
•Scherzo: Allegro molto
•Finale: Allegro (inquieto)

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  1. Balkong
 • Pris
  :
  50 NOK
 • /
  Ingen pause

januar 2015

Ferdigspilt

februar 2015

Ferdigspilt
Ferdigspilt

mars 2015

Ferdigspilt
Ferdigspilt

april 2015

Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt

mai 2015

Ferdigspilt
Ferdigspilt