17.–20. oktober

Use My Body While It's still Young

Legendariske dansere entrer scenen på ny

Ferdigspilt

Intro

Hvordan kan man motarbeide stereotypien om det gamle mennesket som eksentrisk eller skremmende? Spørsmålet har opptatt Hege Haagenrud i arbeidet med forestillingen Use my Body while it's still Young, der eldre dansere gjeninntar scenen.

Use my body while it´s still Young er et samarbeid mellom Hege Haagenrud og Rebekka Karijord. Karijords sang og video med Siv Ander i hovedrollen, ga inspirasjon til en helaftens forestilling der Haagenrud på sin måte utforsker emnet videre.

Koreografen mener den gamle kroppen er frarøvet sensualitet og degradert til annenrangs gods – noe som har utfylt sin funksjon for lenge siden. Er vi redde for vår egen forgjengelighet, spør hun, er det derfor vi unngår den gamle kroppen?

«Det var veldig tankevekkende å bli møtt som ikke unike, underlige, gåtefulle meg lenger, men mer som et gruppebilde, den syke, eller kreftpasienten, eller den gamle. Plutselig skjønner du bedre hvor ille det er å bli diskriminert – du er muslim, du er homo, du er funksjonshemmet – alt det vi holder på med: å stjele egenart fra mennesker og putte dem inn i gruppens fengsel.» Slik beskriver overlege og professor i samfunnsmedisin Per Fugelli det å være kreftsyk, i et intervju med Hege Haagenrud. 

I Use my Body while it's still Young vil koreografen omdefinere vår tids besettelse av det nåtidige, synliggjort i dyrkingen av ungdommen og enkeltmenneskets ønske om å fjerne fysiske spor av alder. Med seg har hun fire legendariske dansere i alderen 65–79.

Gerard Lemaitre danset i Nederlands Dans Teater i over tyve år, og medvirket i mer enn 120 balletter. I Use my Body while it's still Young står han igjen på scenen, sammen med Siv Ander, Brian Toney (tidligere dansere i Nasjonalballetten og Cullbergballetten) og Aase With, tidligere danser i Collage Dansekompani. 

De danser til Rebekka Karijords komposisjon, som spilles live på scenen. I lydbildet hører vi også historier bygget på intervjuer med blant andre Per Fugelli og psykolog Sissel Gran.

Les intervju med Hege Haagenrud på Danseinformasjonen!

Forestillingen er del av CODA-festivalen 2015. Les hele programmet her!
Støttet av Kulturrådet, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere og fritt Ord.

Takk til Hans van Manen for tillatelse til å vise hans naked solo.

 • Koreografi Hege Haagenrud
 • Kostymer Linda Sande, Hege Haagenrud
 • Lysdesign Martin Myhrvold
 • Foto Siren Lauvdal
 • Videodesigner Carlos Valente
 • Dramaturg Mads Sjøgård Pettersen
 • Komponist Rebekka Karijord
 • Dansere Gerard Lemaitre, Siv Ander, Brian Toney, Aase With

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  100 - 350 NOK
 • /
  Ingen pause

oktober 2015

Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt