4.–8. juni

Vannstand

Lydkunst-festivalen Only Connect med Maja S.K. Ratkjes installasjon

Ferdigspilt

Intro

Verket Vannstand er en hyllest til de langsomt pulserende tidevannsskiftningene langs Norskekysten - laget av komponist Maja S.K. Ratkje med barn fra Tøyen skole som musikere.

Vannstand er inspirert av tidevannets syklus – en levende kraft som er i endeløs bevegelse gjennom værpåvirkning, månefaser og klimapåvirkning. Ratkje bruker lokale vannstandsmålinger til å lage grafiske partiturer, som igjen tolkes musikalsk av barn i de norske kystbyene Bergen, Stavanger, Harstad og Oslo. Prosjektet innebefatter en læringsprosess i å spille partiturer som åpner for improvisasjon og egne valg av toner og klang, og om vannstand generelt.

I dag kan vi måle og undersøke havet, og vi ser at menneskenes påvirkning er i ferd med å endre det tilsynelatende evige kretsløpet langs Norskekysten.

I Vannstand får barna reflekterer rundt og svare musikalsk på denne problematikken. Den første realiseringen av Vannstand er denne lydinstallasjonen som er laget med hjelp av unge musikere ved Tøyen skole. I tillegg høres lyden av bølgersom slår mot land og barnas stemmer som uttaler ordet «vann» på sinemorsmål.

 

MAJA S. K. RATKJE

er en internasjonalt anerkjentkomponist og utøver. Hun jobber med alt fra orkestermusikk til performance, installasjoner og friimprovisasjon, blant annet med gruppa SPUNK. Hennes musikk er framført av bl.a. Klangforum Wien, Ensemble Intercontemporain og alle de norske symfoniorkestrene. Hun har også komponertopera for babyer (Korall Koral), og store elektroniske verker.

Vannstand er et samarbeid mellom ny Musikk, Den Norske Opera & Ballett, AKS Tøyen skole og Oslo musikk- og kulturskole. Prosjektet er støttet av Norskkulturråd, Kunstløftet. Takk til Notam for lån av utstyr.

Barn som deltok fra Tøyen skole: Afifa, Nawal, Aisha,Shalika, Nahill, Nora, Hibo, Shuja, Yonis og Alwiyafra 4A. Najma, Fadumo, Muniba, Hoda, Saja, Aishaog Hussein fra 4B.

 • Av Maja S.K. Ratkje
 • Medvirkende Barn fra Tøyen skole

FILM

Vannstand

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Foajeen
 • Gratis inngang
  /
  Ingen billetter
 • /
  Ingen pause

juni 2015

Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt