27.–30. januar

Carte Blanche: av carte blanche

En danseforestilling med Motorpsycho (27. og 28. januar) og Susanna (29. og 30. januar) 

Ferdigspilt

Intro

av carte blanche er en forestilling laget av hele kompaniet. Ved å fjerne koreografen utfordrer vi kutyme og tradisjon i dansekunsten og åpner for nye fortolkninger av både konsept og estetikk.

Danserne står for iscenesettelsen av seg selv, og har i en konstant prosess av forhandling og aksept arbeidet seg fram til en enighet. Denne komplekse enigheten møter forskjellige musikalske gjester. I disse møtene dannes forestillinger hvor fusjonen av to kunstneriske uttrykk får enestående sceneøyeblikk til å oppstå fra kveld til kveld, og fra by til by.

Danserne og musikerne har møtt hverandre kun timer før forestilling.

Vi ønsker deg velkommen til en fordypelse i det umiddelbare!

I Oslo er Motorpsycho gjest 27. og 28. januar og Susanna 29. og 30. januar . Les mer om prosjektet og gjester i Bergen her

Motorpsycho

Gnisten til Motorpsycho oppsto da tenåringene Hans Magnus «Snah» Ryan og Bent Sæther møttes i Steinkjer og i Trondheim på 80-tallet. Første demo-tape spilte de inn i januar 1990, og resten av året turnerte de. Samme året kom albumet Lobotomizer ut, og påfølgende år signerte de kontrakt med indie-labelen Voices Of Wonder. Senere fikk de kontrakt med blant andre EMI. Ny kjemi blomstret da Håkon Gebhardt tok over for KillerKjell Jensen på trommer, og de spilte sine første gigs i Danmark på tampen av 1991.Dagens besetning består av Bent Sæther på bass og vokal, Hans Magnus «Snah» Ryan på gitar og vokal og Kenneth Rapstad på trommer, mens Håkon Gebhardt var gruppens tidligere trommis helt frem til 2005.

Navnet Motorpsycho kommer fra filmen med samme navn, av Russ Meyer fra 1965. Motorpsycho samarbeider ofte med gjesteartister, som blant annet Deathprod, Anneli Drecker, Baard Slagsvold fra Tre Små Kinesere, Jaga Jazzist, Strings Unlimited og Ståle Storløkken. Samarbeidene strekker seg også til både orkestere og andre kunstuttrykk.

Musikken kan best beskrives som en eksperimentell blanding av psykedelisk rock, vanlig rock, jazz, metall og punk. Med med så mange forskjellige sarabeidspartnere og unike prosjekt blir det vanskelig å sette bandet i bås. Fra grungete Timothy’s Monster til The Tussler, som definitvit er i country-sjangeren; til The Death Defying Unicorn, et album med Ståle Storløkken, Ola Kvernberg, Trondheimsolistene og Trondheim Jazzorkester fremført i operaens storsal, og ikke minst bestillingsverket For Folk Flest med bl.a Ståle Storløkken og kammerkoret Aurum, fremført i Nidarosdomen, viser bandet at det leverer over et meget bredt musikalsk og kunstnerisk spekter.
Bandet har vunnet flere ulike og høythengende musikkpriser, blant annet Trondheim kommunes kulturpris, og ikke mindre enn tre Spelleman-priser i klassene rock, pop/rock og hardrock.

Etter 25 år leter de fremdeles etter den perfekte musikken. I av carte blanche vil Motorpsycho og Carte Blanche sammen skape et rom for søken etter de perfekte øyeblikk som kan oppstå når to ulike, men likeverdige, kunstneriske uttrykk møtes.

Susanna

Artisten Susanna er kvinnen bak Susanna and the Magical Orchestra // Susanna // Susanna Wallumrød, og har utgitt musikk i et tiår allerede, på uavhengige plateselskap som Rune Grammofon og Grappa Musikkforlag, og gjennom eget plateselskap siden 2011. Hun er kjent for sine personlige tolkninger av sanger av blant annet AC/DC, Dolly Parton, Thin Lizzy og ABBA, hennes sterke originaler, og for tonesetting av Gunvor Hofmos dikt.10 album så langt – alle har fått svært god mottakelse både internasjonalt og i Norge, og utgivelsene fra 2013 og 2014 i samarbeid med henholdsvis Ensemble neoN og Jenny Hval vant begge Spellemannprisen i Åpen Klasse.

Susanna har komponert musikk på bestilling til både Ladyfest, Telemarkfestivalen og Henie Onstads utstilling Vi lever på en stjerne, og samarbeidet med blant annet Tuva L. Syvertsen, Stian Westerhus, Jenny Hval, nederlandske Jessica Sligter, sveitsiske Giovanna Pessi, amerikanske Bonnie ‘Prince’ Billy og britiske John Paul Jones.

Hun mottok Gammleng-prisen for fortjenestefull medvirkning ved fonogramutgivelser i Åpen Klasse i 2012.

I samarbeidet med Carte Blanche spiller Susanna i trioformat, og i tillegg til å spille piano og synge, har hun med seg Helge Sten på gitar og Fredrik Wallumrød på trommer og vokal.

Carte Blanches årlige besøk i Operaen

Carte Blanches besøk i Operaen er en årlig, og ofte utsolgt, begivenhet. Under deres nåværende kunstneriske leder Hooman Sharifi har gjestespillene oftere enn før skapt debatt, mens nivået på dansernes prestasjon og uttrykk fortsetter å begeistre. «Dansere i toppklasse … viser seg både som eminente solodansere og som presise og disiplinerte ensembledansere», skrev Dagsavisen etter forestillingen Edvard vinteren 2015. «Dansen var som vanlig perfeksjonert til tåspissen», istemte Natt & Dag.

 • Koreografi Carte Blanche
 • Medvirkende Dansere fra Carte Blanche

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  100 - 350 NOK
 • /
  Ingen pause

januar 2016

Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt