1.–6. november

Jo Strømgren Kompani: Viruset

Høyspent postapokalyptisk danseteater

 

Ferdigspilt

Intro

VIRUSET foregår i en nær framtid hvor ting har gått skikkelig skeis. I en liten avsidesliggende bunkers finnes kilden til elendigheten: en maskin som forpester verden med grusomme virus. Et lite team øyner muligheten for å rette opp feilen og gi verden en omstart. Det eneste som mangler er en diskett som befinner seg på den portugisiske romstasjonen. En androide hyres inn til det farefulle oppdraget, men de glemmer at selv maskinelle hjerner kan ha både egenvilje og samvittighet og ikke minst et sjarmerende vesen. 

VIRUSET er en skrullete etyde over pouplærkulturens framtidsvisjoner. Der hvor klassisk drama etterstreber stringens i dramaturgi og tematikk preges vitenskapsfiksjonen av usannsynlige historier, logiske brister og overdreven patos. Jules Verne's psykedeliske fantasiverden åpnet for Lyn Gordon, Mr. Spock, Darth Vader og Aksel Hennie som marsboer, men har sjangeren egentlig blitt mer troverdig i løpet av 150 år?

Utøverne i VIRUSET kommuniserer med abstrakt tale men for de som har vokst opp med Chewbacca bør det være lettfattelig, i det minste assosiativt. For de viderekomne, som har tatt sjelelig skade av det sovjetiske sci-fi-eposet Kin Dza Dza vil kanskje forestillingens språk være befriende forståelig.

JO STRØMGREN KOMPANI har stadig fornyet seg selv gjennom en ekstrem variasjon av sjangre, fra figurteater til storskala dansforestillinger, fra Ibsen til nyskrevet dramatikk, fra filmproduksjoner til provokativ dokumentarisme, fra snevre lysbildeforedrag til populistisk underholdning. Nå velger derimot kompaniet å gå tilbake til en formel som har ligget nesten ti år i dvale: det kaudervelske melodrama. Blandingen av listig historiefortelling, uforståelig språk og store doser dans er for mange kompaniets signatur og ryggrad, befestet gjennom kompaniets turnéer i nesten 60 land.

Regi, manus, koreografi: Jo Strømgren
Utøvere: Vânia Doutel Vaz, Dag Rune Sjøli, Mikkel Are Olsenlund, Ivar Örn Sverrisson
Scenografi: Jo Strømgren
Kostymer: Bregje van Balen
Lyddesign: Lars Årdal, Ola Erik Blæsterdalen
Lysdesign: Eirik Brenne Torsethaugen
Co-produksjon: The Norwegian Opera & Ballet, Bærum Kulturhus – Regionalt Kompetansesenter for Dans.
Støttet av: Arts Council Norway

Premiere: La Fabrika, Praha, 17. oktober 2016

 • Koreografi Jo Strømgren
 • Medvirkende Vânia Doutel Vaz, Ivar Sverrisson, Mikkel Are Olsenlund, Dag Rune Sjøli

Jo Strømgren

 JO STRØMGREN KOMPANI er en av Norges største kulturelle eksportartikler, og har spilt forestillinger fra Sydney Operahus til Krasnojarsk i Sibir. Siden starten i 1998 har kompaniet skapt 29 sceneforestillinger og 2 filmer. Kompaniet driftes fra Sentralen i Oslo, med Den Norske Opera & Ballett som fast samarbeidspartner. JO STRØMGREN er en allsidig og prisbelønt koreograf, regissør og dramatiker, med over 100 produksjoner på CV’ en, både i inn- og utland. Siden 2013 har han vært tilknyttet Nasjonalballetten som huskoreograf. 

I Operaen har han blant annet skapt Årstidene og Orfeus og Evrydike, og Nasjonalballetten har tatt med hans balletter Suite og Lamentate på turné til henholdsvis Petersburg og Baden-Baden. 

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  100 - 300 NOK
 • /
  Ingen pause

november 2016

Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt