27. november

Kammerserien: Ragnhild Hemsing/Tor Espen Aspaas

Ferdigspilt

Intro

Ragnhild Hemsing har markert seg som en av våre fremste unge fiolinister. Som 13-åring debuterte hun som solist med Bergen Filharmoniske Orkester, etterfulgt av opptredener med Trondheim Symfoniorkester, Oslo-Filharmonien, Minnesota Orchestra, Ukrainian National Philharmonic Orchestra , Danmark Radios symfoniorkester og MDR Radio Symphony Orchestra Leipzig, for å nevne noen.

Hemsing har opptrådt ved en rekke scener og festivaler. Hennes innspilling av Lasse Thoresens YR, samt innspillingen av Johan Halvorsens Fossegrimen sammen med Bergen Filharmoniske Orkester under Neeme Järvi, mottok begge strålende anmeldelser. Som eneste norske musiker noensinne mottok hun i 2013 den attraktive prisen Beethoven-Ring i Tyskland for sine fremragende Beethoven-tolkninger.

Beethovens musikk tar hun nå også med seg til Operaen. Her byr hun på hans fiolinsonate i G-dur, samt den storslåtte «Kreutzer-sonaten» – i tillegg til Griegs fiolinsonate i c-moll.

Med seg har hun pianisten Tor Espen Aspaas, en av Norges mest profilerte pianister og musikkformidlere.

Kammerserien

I Kammerserien presenterer fremragende norske og utenlandske musikere perler fra den rikholdige kammermusikklitteraturen  ̶  altså musikk fremført av noen få utøvere med et solistisk preg.

 • Fiolin Ragnhild Hemsing
 • Klaver Tor Espen Aspaas

Program

Ludwig van Beethoven:
Sonate i G-dur, op. 30 nr. 3
Sonate i A-dur, op. 47 «Kreutzer»

Edvard Grieg:
Sonate nr. 3 i c-moll, op. 45

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  100 - 250 NOK
 • /
  1 pause

november 2016

Ferdigspilt