15. oktober

Kritikersalong: Dans, estetikk og kritikk

Ferdigspilt

Intro

Norsk kritikerlag, seksjon for teater, musikk og dans, inviterer til kritikersalong om dansekritikk.

Hva er sammenhengen mellom kritikk og ulike estetikker innen dansefeltet? Kan en kritiker fra et annet kunstuttrykk bidra med interessante lesninger av dansekunst og åpne den for et nytt publikum? Hvorfor kan utenfrablikk oppleves som kunnskapsløse, selv om den som ser, har kunnskap i et annet fagfelt? Hvordan bør en kritiker forholde seg til uttrykk hun ikke kjenner fra før? Hvilke utfordringer har kritikken i møte med tverrfaglige scenekunstuttrykk?

Med utgangspunkt i kritikken av to produksjoner fra 2015, Carte Blanches Shadows remain silent på Den Norske Opera & Ballett og Mette Edvardsens We to be på Black Box Teater, ønsker vi å diskutere forholdet mellom kritikk og estetikk på dansefeltet. Dansekunstnerne Hooman Sharifi og Mette Edvardsen kan på hver sin måte sies å arbeide med å redusere, forenkle og avlære ferdigheter. Slike praksiser åpner opp spenningsfelt mellom tradisjon og samtid, konvensjon og eksperiment.

I panelet sitter dansekunstnerne Mette Edvardsen og Hooman Sharifi, litteraturkritiker Arne Borge og scenekunstkritiker og dansekunstner Snelle Hall. Danse- og teaterkritiker Anette Therese Pettersen vil lede samtalen.

Kritikersalongen er støttet av Norsk kulturråd og Fritt Ord. I samarbeid med Coda Oslo International Dance Festival og Den Norske Opera & Ballett.

Åpent for alle. Velkommen!

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Balkong
 • Gratis inngang
  /
  Ingen billetter
 • /
  Ingen pause

oktober 2016

Ferdigspilt