10. desember

Marinemusikkens julekonsert

Julestemning med Marinemusikken og Lise Fjeldstad

Intro

Velkommen til en flott og stemningsfull konsert med Marinemusikken, Marius Roth Christensen, konferansier og tekstleser Lise Fjeldstad og dirigent Ingar Bergby. 
Publikum kan i år glede seg til å høre Marinemusikken fremføre tidløs, vakker og høytidsstemt musikk med to artister som garantert vil få frem den gode førjulsstemningen.

Med sine 29 profesjonelle musikere er Marinemusikken et helt egenartet ensemble, som holder konserter både i inn- og utland. Årlig har de om lag 150 konsertoppdrag for Forsvaret og kulturlivet ellers, og har gjennomført turneer og konserter i USA, Vietnam, Russland, Kina og Spania.

 • Dirigent Ingar Bergby
 • Tenor Marius Roth Christensen
 • Konferansier Lise Fjeldstad

Lise Fjeldstad

Lise Fjeldstad
Lise Fjeldstad har i en årrekke vært en av Norges ledende og mest markante skuespillere og har gjennom sine mange rolletolkninger på scene, film, TV og radio markert seg som en scenekunstner med et sjeldent stort register.

Med musikalitet, sterkt indre mot og klar psykologisk innsikt har hun spilt et stort antall kvinneroller fra poetiske ungpikeroller til store tragiske roller fra de klassiske skjebnedramaer. I tillegg til musikk/lyrikk-programmer sammen med pianistene Kjell Bækkelund og Håvard Gimse, har Fjeldstad flere ganger opptrådt med symfoniorkestrene i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger i Bjørnson/Griegs Bergliot, første gang med Oslo-Filharmonien ved farens avskjedskonsert 1983.

Lise Fjeldstad har mottatt en rekke priser, bl.a. Skoleteatrets pris 1969, Radioteatrets pris Den blå fugl (for sin innsats som instruktør) 1992 og Per Aabels pris 1992. Hun ble utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden 1993, og hun er medlem av Det Norske Akademi for Sprog og Litteratur.

Marius Roth Christensen

Marius Roth Christensen
Marius Roth Christensen har en allsidig karriere. Han ble først kjent som gitarist og vokalist i rockebandet Seigmenn, og studerte siden ved Østlandets Musikkonservatorium og Statens Operahøgskole. I 2006 debuterte han ved Nasjonaloperaen i rollen som Tamino i 
Tryllefløyten – en rolle han gjorde igjen denne vinteren. Fra 2013 har han vært fast medlem av solistensemblet, og sunget roller som Beppe i Pagliacci, White Minister i Le grand macabre, Styrmannen i Den flyvende hollender, Don Ottavio i Don Giovanni og Zinovij Borisovich Izmajlov Lady Macbeth fra Mtsensk.

På operascener rundt om i Norge har han blant annet sunget Rodolfo i La bohème, Tamino i Tryllefløyten, Rinuccio i Gianni Schicci, Bastien i Bastien og Bastienne og Turiddu i Cavalleria rusticana. I tillegg har han sunget i flere musikaler, blant annet West Side StoryJesus Christ SuperstarCarousel og Spellemann på taket. I 2012 hadde han sin debut ved Lyric Opera Dublin i rollen som Pinkerton i Madama Butterfly.

 

Ingar Bergby

Ingar Bergby er orkesterdirigent innen samtidsmusikk, opera og klassisk musikk. Ingar Bergby blir jevnlig engasjert som gjestedirigent for alle de norske symfoniorkestrene, Oslo Filharmoniske orkester, Den Norske Operas Orkester, Bergen Filharmoniske Orkester, Trondheim Symfoniorkester og Stavanger Symfoniorkester. Han har også hatt engasjementer i Sverige, hos blant annet Helsingborg Symfoniorkester,  Malmø Symfoniorkester, Gøteborg Symfoniker, Gøteborg Operans Symfoniorkester og Sveriges Radios Symfoniorkester.

Bergby har gjestedirigert i Danmark, Island, Tyskland og Tsjekkia, både som orkester- og operadirigent. Et stort antall av disse produksjonene har blitt sendt på radio eller fjernsyn

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  100 - 295 NOK
 • /
  Ingen pause

desember 2016

Ferdigspilt