20. november

Meisterkonserten 2016

Festkonsert med Norges fremste folkemusikere

Ferdigspilt

Intro

Hvert år møtes tusenvis av utøvere fra hele landet på Landskappleiken og Landsfestivalen i gammaldansmusikk, for å konkurrere i tradisjonell gammeldansmusikk. I løpet av intense sommerdager blir det kåret vinnere i spill, dans og kveding. 20. november opptrer de 100 vinnerne, i alderen 12 til 80 år, på Hovedscenen.

I 2014 samlet FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedans – for første gang et utvalg av folkemusikkmestrene i en egen festforestilling i Operaen. «Måtte det skje igjen!», sa stortingspresident Olemic Thommessen den gangen. Nå inviterer FolkOrg på nytt til en slik konsert. Det blir alt fra høye hallingkast, triste ballader og eggende felespill, til musikk fremført på langleik, bukkehorn og trekkspill. I tillegg til klassevinnerne blir også årets Folkelarm-priser delt ut, og årets folkemusiker blir kåret.

Konserten er et samarbeid mellom Den Norske Opera & Ballett og FolkOrg – Organisasjon for folkemusikk og folkedans. Dette er norsk folkemusikk og- dans på sitt beste! For mer informasjon om programmet og medvirkende følg med på operaen.no og folkorg.no.

 • Medvirkende Prisvinnere fra Landskappleiken i Vågå og Landsfestivalen i gammaldansmusikk i Gaupne

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Hovedscenen
 • Pris
  :
  120 - 495 NOK
 • /
  1 pause

november 2016

Ferdigspilt