7.–8. april

Nasjonalballetten på turné 2016

Ghosts - Ibsens Gengangere til Berlin

Ferdigspilt

Intro

I april 2016 reiser Nasjonalballetten til Komische Oper, Berlin med Ghosts - Ibsens Gengangere.

Les mer her!

Osvald Alving kommer hjem fra en fri kunstnertilværelse i Paris til en trang vestlandsfjord. I møte med mennesker som ikke snakker sammen, svarer Osvald med å bli ironisk og distansert. Gradvis oppdager han mer av hemmelighetene som tynger familien, men også hemmelighetene han har inni seg. Moren, fru Alving, tar imot sin etterlengtede sønn – og blir etter hvert klar over hva, eller hvem, han bærer med seg i bagasjen.

«Gengangere er en indre thriller der personene oppdager mer og mer om sin egen historie. Det handler om hvordan det usagte kan vokse og bli uoverkommelig. Det krever stort mot å ta et oppgjør med livsløgnen», sier regissør Marit Moum Aune.

Sammen med den unge og kritikerroste koreografen Cina Espejord forteller hun Ibsens stykke som ballett. De to mener historien egner seg for dans, fordi dens brutalitet på det ytre og indre plan kan måle seg med kreftene som finnes i dansen.

Gengangere er historien fortalt med dansespråk. Nils Petter Molvær har skrevet musikken. Scenografi er ved Even Børsum, kostymer er designet av Ingrid Nylander og lysdesign ved Kristin Bredal.

Dette skrev pressen etter premieren i Oslo:

Det danses Ibsen så hjertene kan sprenges i Nasjonalballettens versjon av Gengangere (Vårt land)

Man kan forvente at nordmenn kan sin Ibsen, men Nasjonalballettens produksjon av Ghosts – et stramt, intenst drama – overgår alle forventninger (Critical Dance)

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Komische Oper, Berlin
 • Pris
  :
  (12-69 €)
 • /
  Ingen pause

april 2016

Ferdigspilt
Ferdigspilt