20.–26. mai

Nasjonalballetten UNG på turné

Ferdigspilt

Intro

Det blir ung friskhet kombinert med rå dans når Nasjonalballetten UNG gir seg i kast med fire uttrykksfulle balletter. Bli med på en innholdsrik reise som spenner fra et verk signert verdens største nålevende koreograf, til tre splitter nye balletter laget spesielt for kompaniet.

Forestillingen består av Kaloyan Boyadjievs Picture Perfect, Hege Haagenruds We are special, Garrett Smiths Departures og Jiří Kyliáns Evening Songs – fire balletter som på ulike vis speiler alvoret og sårheten, men også det tidløse og vakre ved vår tids ungdomsgenerasjon. At akkurat deres tid er noe helt unikt er en tematikk som kommer til uttrykk i de tre nye verkene, som er laget spesielt for kompaniet.

Nasjonalballetten UNG ble lansert våren 2015 og består av ti norske og utenlandske talenter mellom 17 og 23 år. Kompaniet er en flerårig satsning på unge dansere – muliggjort av Talent Norge AS, Statkraft, Sparebankstiftelsen DNB og Skipsreder Tom Wilhelmsens stiftelse – med målsetning om å samle noen av de beste unge danserne i Norge og i verden under Operaens tak.

Nasjonalballetten UNGs første turné er realisert i samarbeid med Norsk Tipping og det er første mulighet for publikum i Haugesund, Stavanger og Larvik til å oppleve dem sammen på scenen.

20. mai: Festiviteten Haugesund Konserthus. Les mer her!

22. mai: Stavanger Konserthus. Les mer her!

26. mai: Bølgen Kulturhus, Larvik. Les mer her! 

 

Anmeldelser

Ungdom i farta

9. mai 2016
Vårt lands anmeldelse av Nasjonalballetten UNG
Les mer

Danserne er vinnerne!

7. mai 2016
VGs anmeldelse av Nasjonalballetten UNG. Terningkast fem!
Les mer

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Turné
 • Pris
  :
  110 - 300 NOK
 • /
  Ingen pause

mai 2016

Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt