8. mai

Nils Petter Molvær i Operaen

Ferdigspilt

Intro

Trompetisten Nils Petter Molvær nyter enorm anerkjennelse i inn- og utland. Endelig er han i Operaen med sine moderne, nordiske toner som maler landskaper i stille soloppgang og heftig storm. Denne kvelden møter du ham i samspill med et band av ypperste klasse: Geir Sundstøl (gitarer), Jo Berger Myhre (bass) og Erland Dahlen (trommer).  Alle spiller på hans siste utgivelse, SWITCH.

Molvær har en lang karriere bak seg. I 1982 ble han medlem av bandet Masqualero, et stjernelag med Tore Brunborg, Jon Balke, Arild Andersen og Jon Christensen. Bandet ga ut fire album og vant tre Spellemannpriser. I 1997 debuterte Molvær som soloartist med albumet Khmer på den tyske kvalitetslabelen ECM. Platen var blant de første vellykkede eksperimentene med å kombinere jazz med samplere og lydbehandlere, breakbeats, ambient og house. Med et salg på over 200 000 eksemplarer ble Molvær ettertraktet i hele Europa. Senere har han fulgt opp med en rekke plater i samme ånd.

Hans musikalske forbilder er artister som Don Cherry, Miles Davis, Brian Eno, Billie Holiday, Bill Laswell og Joni Mitchell.

NB! Vi gjør oppmerksom på at vi selger billetter til 100 ekstra stoler foran scenen for de som ønsker å komme helt tett på. Velg orkestergrav høyre eller venstre i billettbestillingen.

Presseomtale

Dette er noe pressen har skrevet om Nils Petter Molvær:

Dagbladet

Molvær gjør som Miles: Forandrer omgivelsene rundt trompettonen. Med stort hell. Lekne duoimprovisasjoner med speisa tilsnitt. Sterk kvartett med engasjerende improvisasjoner

Dagsavisen

Med Nils Petter Molværs sterke nye album «Switch» går det meste av det han har gjort opp i ein høgare einskap.

Dagens næringsliv

Etter tidenes vakraste Molværopning får vi eit mangefasettert, sterkt og vakkert album, frå musikaren som etter å ha halde oss stangen i «Khmer»-land lenge, runda middagshøgda i selskap med Stian Westerhus, før han med ein norsk svitsj ikkje reiser til eventyrland, men let det beste han har gjort gå opp i ein høgare einskap

Men når Nils Petter Molvær mikser steelgitar, groove og pesende NPM-trompet, føles «Switch» som noe enda bedre enn en oppfølger til «Khmer» (1997). Årets beste 2014.

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Hovedscenen
 • Pris
  :
  380 - 570 NOK
 • /
  Ingen pause

mai 2016

Ferdigspilt