21. mai

Operaorkestret: Mozart / Mendelssohn / Schubert

Rinaldo Alessandrini tilbake i Operaen

Ferdigspilt

Intro

Stjernedirigenten Rinaldo Alessandrini er tilbake i Operaen – med verk av Mendelssohn, Mozart og Schubert i bagasjen.Vi slipper ikke så lett taket i Rinaldo Alessandrini. Han er en kjær dirigent både for publikum, sangere og musikere, etter at han en periode var 1. gjestedirigent hos oss.

Alessandrini regnes i dag som en av Europas ledende tolkere av tidligmusikk og barokkopera – men også Mozart står hans hjerte nær. Når han nå inntar dirigentpodiet, er det med et program som spenner fra det klassiske til det tidlig-romantiske.

Mendelssohns ouverture «Meeresstille und Glückliche Fahrt» åpner det hele, etterfulgt av Mozarts geniale Sinfonia Concertante med konsertmester Øyvind Bjorå og solobratsjist Juliet Joplin som solister. Schubert skrev sitt store symfoniske mesterverk, C-dur-symfonien, året før han døde i 1828. De langsomme satsene er ofte høydepunkter i Schuberts symfonier, og det gjelder i høyeste grad også for den niende – som setter kronen på Operaorkestrets konsertserie på Hovedscenen.

 

Program

Felix Mendelssohn: «Meeresstille und Glückliche Fahrt», op. 27
Wolfgang Amadeus Mozart: Sinfonia Concertante i Ess-dur, K.364
Franz Schubert: Symfoni nr. 9 i C- dur, D.944

 • Medvirkende Øyvind Bjorå, fiolin / Juliet Joplin, bratsj / Rinaldo Alessandrini, dirigent / Operaorkestret

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Hovedscenen
 • Pris
  :
  100 - 395 NOK
 • /
  Ingen pause

mai 2016

Ferdigspilt