13.–15. oktober

winter guests — Simulacrum

Om identitet og forvandling, en reise i rom og tid

Ferdigspilt

Intro

Simulacrum er et møte mellom den prisbelønte argentinske danseren Daniel Proietto og den 77 år gamle japanske flamencolegenden Shōji Kōjima. Ved å flette sammen dans med teater, japansk kabuki med spansk flamenco, forteller huskoreograf Alan Lucien Øyen og hans kompani winter guests en historie om kulturer, identitet og livsløp. 

Kabuki er en gammel japansk teaterform, sterkt knyttet opp til japansk identitet og grunnleggende klassiske rollemodeller. Hva skjer når en argentinsk danser går inn i en slik rolle? Og hva skjedde da japanske Kōjima dukket opp i Spania på begynnelsen av 60-tallet og forlangte å få danse flamenco?
Men flamenco og kabuki til tross dreier det seg om et intimt møte, der den gamle japanske læremesteren Shōji Kōjima tar argentinske Daniel Proietto med seg på en reise – med vakker, foranderlig scenografi, virtuos dans og rørende menneskeskjebner.

Daniel Proietto danser kabuki i denne forestillingen – et svært tradisjonsbundet scenisk uttrykk, som nesten aldri læres bort utenfor såkalte kabuki-familier, og aldri til vestlige. Soke Kanjuro Fujima er den største nålevende kabuki-koreografen, og har kreert et stykke – med tekst og dans – i denne forestillingen.

 • Koreografi/tekst Alan Lucien Øyen
 • Tekst/medvirkende Andrew Wale
 • Koreografi Soke Kanjuro Fujima
 • Utøvere Shôji Kôjima, Daniel Proietto
 • Scenografi Åsmund Færavaag, Andy Cavatorta
 • Lysdesign Martin Flack
 • Lyddesign Gunnar Innvær

Alan Lucien Øyen

Alan Lucien Øyen er vår huskoreograf og har skapt en rekke balletter for Nasjonalballetten, sist Timelapse i forestillingen Back to the Future og Jingle Horse! – en julespesial.
Øyen er utdannet ballettdanser, og danset i Carte Blanche og Amanda Millers kompani Pretty Ugly Dance Company i Köln før han tok til å skrive, koreografere og iscenesette egne verk. I 2006 etablerte han også sitt eget kompani, winter guests. Så langt har Øyen skapt mer enn 20 sceneverk, inkludert 10 bestillingsverk for ballett- og dansekompanier i inn- og utland. Han har vunnet en rekke priser, blant annet Heddaprisen og flere internasjonale koreografipriser, og i 2011 ble han av Bergen kommune utpekt til Årets kunstner.

Trailer

Simulacrum

Musikk

Musikk: 
Vi bruker musikken til Chiemi Eri to steder i forestillingen: Shinonome-Bushi og Otemo-Yan.
Kabuki-musikken i akt 2 er laget av Kanjuro Fujima spesielt for denne forestillingen og denne koreografien.
Flamenco-musikken er spilt inn spesielt for forestillingen av Bettina Flater.

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  100 - 300 NOK
 • /
  1 pause

oktober 2016

Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt