9.–12. februar

Carte Blanche: Jerada

Med korografi fra Marrakech

Ferdigspilt

Intro

«I ørkenen… Det første steget inn i ørkenen – prosessen – tar livet av det overflødige. I ørkenen finnes intet overflødig, kun det nødvendige.»
– Bouchra Ouizguen

Inspirert av sin kulturelle og musikalske skolering tilgjengeliggjør Bouchra Ouizguen [bosjra wizgen] sin verden for oss med sin særegne bruk av dansens, sangen og scenens muligheter. Med genuin lidenskap, involvering og evne til fortolkning deler Bouchra sin historie. Hun inviterer til et ukjent territorium i rommet mellom ørkenen og scenen, til et sted hvor fremmede gater, dører og dufter blir gjenkjennelige. Danserne dro til Marrakech på søken etter dette stedet.

Bouchra Ouizguen kommer fra Ouarzazate, byen ved den store ørkenen i Marokko, men hun bor og arbeider i Marrakech, der hun siden 1998 har bidratt til å utvikle det lokale dansemiljøet, og skapt en rekke eksperimentelle forestillinger som inkluderer lyd, performance og video. Hun har mottatt flere priser for sitt koreografiske virke, og har produsert forestillinger for flere anerkjente festivaler, så som Montpellier Danse, Marrakech-Biennalen og Festival d’Automne.

OBS! Det vil benyttes røkelse under denne forestillingen.

Ettersnakk – på scenekanten umiddelbart etter forestilling 10. og 11. februar.

SE FILM HER!

Fra koreografen

Hvordan overleve i en gruppe?

Dette spørsmålet slo meg umiddelbart da jeg møtte Carte Blanches dansere.

I neste øyeblikk åpenbarte konturen av en sirkel seg som en tilstrekkelig selvstendig intensjon i kraft av seg selv.

Roterende på vår egen akse, kretsende i bane rundt andre, virvlende, og spinnende til punktet av utmattelse eller beruselse, alltid dreiende.

Hvordan staker vi ut en kurs, og holder oss til den, tar vår del, bevarer fokus og lar oss rive med i denne virvelvinden uten begynnelse eller slutt?

 

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Samtidsdans på Scene 2
 • Pris
  :
  100 - 300 NOK
 • /
  Ingen pause

februar 2017

Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt