29. januar

Daniil Trifonov

Ung magi

Ferdigspilt

Intro

Han er av kritikere blitt beskrevet som et fenomen med nesten overmenneskelige klaveregenskaper. Nå inviterer den 25-årige pianisten fra Novgorod til solokonsert.

Pianistlegenden Martha Argerich har uttalt at han har «alt og mer til», og at hun aldri har hørt noe lignende. Den britiske journalisten Norman Lebrecht har skrevet om en pianist for resten av våre liv og om pianospill fra en annen planet. Med sitt særegne anslag, som kan være like mykt som demonisk, er Trifonov i ferd med å legge den klassiske musikkverdenen for sine føtter. I sin solokonsert byr han på noen av Robert Schumanns mest kjente verker for klaver, samt stykker av Dmitrij Sjostakovitsj og Igor Stravinsky.

Daniil Trifonov holdt sin første konsert som åtteåring, og var som 17-åring allerede prisvinner i flere internasjonale konkurranser. Som 20-åring gikk han til topps i noen av verdens mest prestisjetunge musikktevlinger – Arthur Rubinstein-konkurransen og Tsjajkovskij-konkurransen i Moskva – noe som resulterte i en omfattende konsertvirksomhet verden over. Han har også en rekke kritikerroste CD-utgivelser bak seg.

 • Gratis introduksjon i Formidlingssentret en halvtime før konsertstart

 

Program

Robert Schumann
Kinderszenen, op. 15,
Toccata, op. 7,
Kreisleriana, op.16

Dmitrij Sjostakovitsj
Utdrag fra 24 preludier og fuger, op. 87

Nr. 7 i A-dur
Nr. 2 i a-moll
Nr. 5 i D-dur
Nr. 24 i d-moll

Igor Stravinsky
Tre satser fra Petrusjka

Biografi

Daniil Trifonov

Daniil Trifonov ble født i den russiske byen Nizhny Novgorod i 1991. Han startet å spille klaver som femåring, og ga sin første konsert da han var åtte. Etter studier med Tatiana Zelikman ved den berømte Gnessin School of Music i Moskva, fortsatte han undervisningen med Sergei Babayan ved Cleveland Institute of Music, der han også tar timer i komposisjon.

I 2011 gikk han til topps i den 13. internasjonale Arthur Rubinstein-konkurransen i Tel Aviv – før han reiste hjem til Moskva for å gjøre rent bord i den 14. internasjonale Tsjajkovskij-konkurransen. Her mottak han – i tillegg til førstepris og gullmedalje – også publikumsprisen og prisen for beste tolkning av en Mozart-konsert. Etter suksessen i Tsjajkovskij-konkurransen begynte verden virkelig å få øynene opp for den 20-årige pianisten, blant annet meldte den anerkjente britiske journalisten Norman Lebrecht om «En pianist for resten av våre liv». Etter seieren fulgte også en lang rekke solokonserter og solistoppdrag.

Trifonov har gitt konserter i noen av verdens mest prestisjetunge konsertsaler, som Carnegie Hall, Wigmore Hall, Queen Elizabeth Hall, Auditorium du Louvre, Tokyo Opera City og Tonhalle Zürich – for å nevne noen. Som solist har han blant annet spilt med Wienfilharmonien, London Symphony Orchestra, New York Philharmonic Orchestra, Marinskij-orkestret, Boston Symphony Orchestra, Chicago Symphony Orchestra, Chicago Symphony Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra og Royal Philharmonic Orchestra.

I februar 2013 signerte Trifonov kontrakt med plateselskapet Deutsche Grammophon. Hans første utgivelse var et live-opptak fra Carnegie Hall, med utvalgte verker av Liszt, Scriabin og Chopin. Oppfølgeren kom i august 2015, med Rachmaninovs Rhapsody over et tema av Paganini, Chopin- og Corelli-variasjonene, samt pianistens egen Rachmaniana.

Les mer om ham på hans hjemmeside: http://daniiltrifonov.com/bio

 

 

 

 

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Hovedscenen
 • Pris
  :
  100 - 495 NOK
 • /
  1 pause

januar 2017

Ferdigspilt