Festival: Lyden av Musikkhøgskolen

Festival 4 dager til ende, 23.-26. mars

Intro

Lyden av Musikkhøgskolen 23.-26. mars

Dette er en festival der Norges musikkhøgskole viser frem hele sin bredde i en egen musikkfestival. Over fire dager vil skolens studenter og ansatte sette preg på store deler av bybildet med konserter, presentasjoner, workshops og stunts fra alle fagmiljøene. I tillegg til i Operaen, vil festivalen foregå på Sentralen, Musikkhøgskolen, Kulturkirken Jakob, Universitetsbiblioteket på Blindern, Oslo S og sentrale T-banestasjoner.

Lyden av Musikkhøgskolen i Operaen

Lyden av Musikkhøgskolen kulminerer søndag 26. mars i Operaen. Fra kl. 12.00 vil Operaen syde av aktivitet – med konserter, forestillinger og forskningspresentasjoner.

Det vil være familieaktiviteter og presentasjoner i Formidlingssenteret, i foajeen, på balkongen, og konserter på tre scener. Og mye mer.

Norges musikkhøgskole

Norges musikkhøgskole er en kunstfaglig og vitenskapelig høgskole med over 600 studieplasser og 200 ansatte.
Musikkhøgskolen utdanner morgendagens profesjonelle utøvere, kirkemusikere, dirigenter, komponister, musikkteknologer, musikkpedagoger og musikkterapeuter.

Lyden av kulturskolene i Follo

Siden 2013 har Musikkhøgskolen hatt et samarbeid med kommunene i Follo med mål om å styrke kunstens og kulturens plass i opplæringen og i samfunnet.

Som en del av dette samarbeidet har Musikkhøgskolens pedagogikkstudenter hatt praksisundervisning i kulturskolene i Follo denne våren.

Undervisningsopplegget avsluttes med to konserter i Prøvesalen, hvor kulturskoleelevene medvirker sammen med studentene.

Lyden av Mozart

I denne forestillingen viser vi det strenge, det komiske og det vakre som kan oppstå i møtet mellom en jury og de som søker en jobb som klassisk sanger. Mozarts komiske syngespill Der Schauspieldirektor (Teaterdirektøren) er utgangspunktet for denne forestillingen,hvor studentene i Musikkhøgskolens kammerkor avlegger prøvesang foran en streng jury. Kriteriene er mange.

Studentene må vise flere sider av seg selv, blant annet i utvalgte korsatser fra andre av Mozarts verker som flettes inn, slik at de får vist sin evne til å bevege seg mens de synger i ensembler. Forestillingen er regissert av Ståle Ytterli og Nina Harte.

Musikken er arrangert for triharmonisk kammerensemble av Sigstein Folgerø.

Dirigent: Per Borin

Ansvarlig for Kammerkoret: Tone Bianca Sparre Dahl

Innstudering: Lars Notto Birkeland

Lyden av Jazzpunkensemblet

Det på alle måter legendariske bandet Jazzpunkensemblet gjenreises i mars 2017 som en del av Lyden av Musikkhøgskolen.

Armert med minimum tre trommeslagere, to bassister, to keyboardister, en hel haug med blåsere og sjefen sjøl – Jon Eberson – er det en fare for at dette orkesteret vil overdøve all annen lyd fra Musikkhøgskolen, men den sjansen tar vi.

Dette blir en fest av en gjenforening med tidligere medlemmer, nåværende studenter og framtidige jazzpunkere i herlig bråkete, truende, vakkert, kreativt og fett samspill. Lyden av Jazzpunkensemblet 2017 handler ikke om å børste støv av fordums tider, men å blåse hodet av dagens musikkelskere – og det med helt nyskrevet materiale.

Lyden av musikkhøgskolen

Musikkhøgskolens musikalske mønstring avsluttes med en festkonsert i tre avdelinger, som presenterer skolen i hele sin bredde. Studenter møter ansatte møter tidligere studenter møter inviterte musikalske gjester. Folkemusikk møter klassisk møter jazz møter musikkforskning. 
 
Evigunge Liv Glaser representerer det helt intime formatet, alene med sitt hammerklaver og Mozart.
 
Musikkhøgskolens symfoniorkester og Operaens musikksjef, Karl-Heinz Steffens, står for det grandiose med Rimskij-Korsakovs Sheherazade.
 
Midt i mellom finner vi Aage Kvalbeins celloensemble, Thomas Strønens slagverksensemble, Live Maria Roggens jazzvokalensemble, Bjarne Magnus Jensens kammerorkester. Og mye mer.
 
Hele Norges pianist, komponist og musikkformidler, Wolfgang Plagge, er kveldens konferansier.