8.–10. juni

Jeg er Lucia

Operagalskap av og med Eir Inderhaug

Ferdigspilt

Intro

Sanger og skuespiller Eir Inderhaug står bak idé, manus og musikkvalget i denne forestillingen, som er opera, teater, musikkteater i ett – vanvittig, berørende, tragisk, morsom.

I korthet handler Jeg ER Lucia om kvinnen og operasangeren som presser seg ut over tålegrensen i et ønske om å leve i tråd med sine kunstneriske og menneskelige idealer. Hun drømmer om den ultimate fremførelsen og tolkningen av den verdensberømte operaen Lucia di Lammermoor av Donizetti. Vi får et innblikk i en sangers virkelighet og fantasi – og den er langt fra så glamorøs som en kan få inntrykk av.

Donizettis Lucia blir brukt og manipulert av menn til å oppgi seg selv og gjøre ting hun egentlig ikke vil gjøre. For å mestre det velger hun å leve i en illusjon, for i illusjonen kan hun elske. Rollen som Lucia regnes som en av de aller største og mest krevende for en koloratursopran, ikke minst på grunn av den 15 minutter lange galskapsscenen som hun har rett før hun dør. Eir innrømmer gjerne at det er mye i Lucia som snakker til henne.

I tillegg til musikk av Donizetti, har Eir også plukket verk av Ligeti, Feldman, Bernstein, Henze, Herbert og Rossini. Musikken er spilt inn av Kristiansand Symfoniorkester.

Med seg på scenen har Eir skuespilleren Even Rasmussen.

Jeg ER Lucia er et gjestespill fra Kilden Opera i Kristiansand, der forestillingen hadde premiere i januar 2017.

Dette er en del av festivalen Hedda-dagene, som du kan lese mer om på Facebooksiden deres og på www.heddadagene.no.

Sanger/skuespiller: Eir Inderhaug
Skuespiller: Even Rasmussen
Regi og dramatisering: Bentein Baardson
Scenografi/kostyme: Gabriela Melo Larsen
Videodesign: Åsmund Bøe
Lyddesign: Simen Hefte
Lysdesign: Gro Kristensen

Trailer

Operagalskap av og med Eir Inderhaug

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  100 - 295 NOK
 • /
  Ingen pause

juni 2017

Ferdigspilt
Ferdigspilt