21.–23. juni

Jo Strømgren Kompani: A Doll's House

Ibsen i Strømgrens ånd 

Intro

A Doll's House er huskoreograf Jo Strømgrens vri på Henrik Ibsens udødelige drama, spilt på engelsk av amerikanske utøver i et dukkehus. I januar 2016 hadde A Doll's House norgespremiere i Operaen, etter at produksjonen først ble satt opp i Philadelphia høsten 2015.

Det helmerske dukkehjem er kanskje verdens mest spilte skuespill. Jo Strømgren Kompani er tro mot Ibsens tekst, men lar oss samtidig se og viser hva karakterene foretar seg utenfor hjemmets fire vegger, før og etter deres tilstedeværelse i dramaet. Med et fysisk og grotesk formspråk blir vi eksponert for sjelelige kvaler og vaklende fasader, bittersøte stikk og eksistensielle oppgjør. Samliv har aldri vært enkelt, og enkelt vil det heller aldri bli.

Helmers sceniske hus er et krympet og klaustrofobisk hus — et dukkehus med nedskalerte rom og møbler:
— Når konflikter oppstår på hjemmebane, føles fort ethvert hus for lite, sa Jo Strømgren da produksjonen hadde premiere under Fringe Arts-festivalen i Philadelphia, der den gikk for fulle hus.
Underveis blir dukkehuset vridd og vrengt, og nye sceniske landskap oppstår i takt med karakterenes utvikling. Resten av scenerommet forestiller et apokalyptisk landskap, der personene slipper løs sine innerste tanker og følelser.

Foruten Nora og Thorvald blir karakterene fru Linde, sakfører Krogstad og dr. Rank viet større oppmerksomhet i denne versjonen. Skuespillerne Suli Holum, Trey Lyford, Leonard C. Haas, Mary Lee Bednarek og Pearce Bunting er alle en del av det alternativet amerikanske teatermiljøet, noen av dem er basert i New York og andre i Philadelphia.

Co-produksjon mellom Jo Strømgren Kompani og FringeArts.

Dette er en del av festivalen Hedda-dagene, som du kan lese mer om på Facebooksiden deres og på www.heddadagene.no.

NB! Teaterstykket fremføres på engelsk

 

 • Regi, koreografi og scenografi Jo Strømgren
 • Lysdesign Stephen Rolfe
 • Lyddesign Lars Årdal
 • Kostymer Bregje van Balen
 • Medvirkende Suli Holum, Trey Lyford, Leonard C. Haas, Mary Lee Bednarek, Pearce Bunting

Jo Strømgren

 JO STRØMGREN KOMPANI er en av Norges største kulturelle eksportartikler, og har spilt forestillinger fra Sydney Operahus til Krasnojarsk i Sibir. Siden starten i 1998 har kompaniet skapt 29 sceneforestillinger og 2 filmer. Kompaniet driftes fra Sentralen i Oslo, med Den Norske Opera & Ballett som fast samarbeidspartner. JO STRØMGREN er en allsidig og prisbelønt koreograf, regissør og dramatiker, med over 100 produksjoner på CV’ en, både i inn- og utland. Siden 2013 har han vært tilknyttet Nasjonalballetten som huskoreograf. 

I Operaen har han blant annet skapt Årstidene og Orfeus og Evrydike, og Nasjonalballetten har tatt med hans balletter Suite og Lamentate på turné til henholdsvis Petersburg og Baden-Baden. 

Trailer

A Doll's House

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Teater på Scene 2
 • Pris
  :
  100 - 300 NOK
 • /
  Ingen pause

juni 2017

Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt