25. november

Klaverserien: Christian Grøvlen

Med verker av Beethoven, Grieg, Berg og Chopin

 

Ferdigspilt

Intro

Christian Grøvlen er født i 1990 i Bergen. Han startet å spille piano som femåring, og er regnet som en av Norges mest spennende og fremadstormende pianister. Som 15-åring startet han å studere under professor Jiří Hlinka, før han fortsatte studiene ved Norges musikkhøgskole under Håvard Gimse og Lars Anders Tomter. Han debuterte i universitetets Aula i Oslo i 2015, og studerer nå i solist-klassen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium under Jens Elvekjær. I 2016 mottok han Robert Levin-prisen i Oslo.

Fra Christian var tidlig i tenårene, har han opptrådt som solist, akkompagnatør og kammermusiker. Han har spilt på noen av Norges største festivaler, som Festspillene i Bergen, Oslo Kammermusikkfestival, Festspillene i Elverum og Vinterfestspillene, og samarbeidet med musikere som Arve Tellefsen, Leif Ove Andsnes, Marianne Thorsen, Johannes Weisser og Eli Kristin Hanssveen  ̶  for å nevne noen.

Christian er også komponist, og hans første bestillingsverk ble urfremført av Trondheimsolistene i april 2017. Han første innspilling med verker av Bach er ventet i løpet av sommeren 2017.

Les mer her: http://www.christiangrovlen.com/about/

Under sin konsert i Operaen byr han på utvalgte verker av Beethoven, Grieg, Berg og Chopin.

Program

Ludwig van Beethoven:
Sonate i ciss-moll, op. 27, nr. 2 («Måneskinnsonaten»)
Edvard Grieg:
Holbergsuiten, op. 40

Pause

Alban Berg:
Klaversonate, op. 1
Frédéric Chopin:
Klaversonate nr. 3 i h-moll, op. 58

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  50 - 150 NOK
 • /
  1 pause

november 2017

Ferdigspilt