1. april

Lørdagskonsert: Debussy/Brahms/Cooke

 

Ferdigspilt

Intro

Debussy skrev Danse sacrée et danse profane noen få år etter operaen Pelléas og Mélisande. Med sin klanglige gjennomsiktighet, harmoni og tydelige ekko fra antikken, blir verket gjerne regnet som en arv fra nettopp denne operaen.

Den engelske komponisten Arnold Cooke studerte under Paul Hindemith, og hadde et spesielt talent for å tonesette engelsk litteratur. Hans Nocturnes består av fem sanger for sopran, horn og klaver – med tekst av de fem poetene Percy Shelley, Lord Alfred Tennyson, D. H. Lawrence, Isaac Rosenberg og John Davidson.

Johannes Brahms skrev sin Strykekvintett nr.2, opus 111 i 1890. Han hadde da planer om å trekke seg tilbake som komponist, og mente selv at strykekvintetten kom til å bli hans siste verk. Som med så mange av Brahms' komposisjoner var stykket opprinnelig tenkt for en annen besetning – i dette tilfellet som skisser for en 5. symfoni. Selv om det endte som en strykekvintett skrevet for to bratsjer, skinner den symfoniske klangen gjennom satsene. Verket er sprudlende og delikat, og blir regnet for et av kammermusikklitteraturens fremste.

Operaorkestrets lørdagskonserter 

I denne konsertserien med kammermusikk møter vi medlemmer i Operaorkestret i et annet format enn det vi kjenner fra orkestergraven. Fire helger denne sesongen stiller orkestret i mindre grupper, og vi kommer nærmere innpå musikerne, som byr på sine musikalske favoritter. 

 • Medvirkende Musikere fra Operaorkestret

Program

Claude Debussy:
Danse sacrée et danse profane

Arnold Cooke:Nocturnes

Johannes Brahms:
Strykekvintett nr.2, opus 111

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  100 - 150 NOK
 • /
  1 pause

april 2017

Ferdigspilt