14. januar

Lørdagskonsert: Dvořáks amerikanske

Operaorkestrets musikere med Dvořák og Dohnányi 

Ferdigspilt

Intro

Årets første lørdagskonsert starter med et av de mest kjente verkene skrevet for strykekvartett, nemlig Dvořáks «Amerikanske». Dvořák skrev strykekvartetten i Amerika, rett etter at han hadde fullført sin 9. symfoni «Fra den nye verden». Her mangler det ikke på lyse farger og optimisme, samtidig som det er et mesterverk i rytmikk, struktur og oppbygging. Komponisten mente selv at strykekvartetten var hans beste verk, der han fikk brukt sine fineste melodier.

Konsertens andre del er signert ungareren Ernő Dohnányi. Han hadde en lang karriere både som komponist, professor og dirigent. Sekstetten, opus 37, skrev han i 1935, og er hans siste kammermusikalske verk, med sin uvanlige besetning for klaver, fiolin, bratsj, cello, klarinett og horn. 

Operaorkestrets lørdagskonserter 

I denne konsertserien med kammermusikk møter vi medlemmer i Operaorkestret i et annet format enn det vi kjenner fra orkestergraven. Fire helger denne sesongen stiller orkestret i mindre grupper, og vi kommer nærmere innpå musikerne, som byr på sine musikalske favoritter. 

 

 • Medvirkende Musikere fra Operaorkestret

Program

Antonín Dvořák:
Strykekvartett nr. 12, op. 96 «Den amerikanske»

Ernő Dohnányi:
Sekstett for klaver, fiolin, bratsj, cello, klarinett og horn, op. 37

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  50 - 150 NOK
 • /
  1 pause

januar 2017

Ferdigspilt