23. september

Lørdagskonsert: Fra kammermusikkens øverste hylle

Musikerne i Operaorkestret spiller sine kammermusikalske favoritter

Ferdigspilt

Intro

På Operaorkestrets første konsert denne sesongen, byr et utvalg av orkestrets strykere på noen av høydepunktene fra kammermusikklitteraturen.

Johannes Brahms' første strykesekstett ble urfremført i 1860, med blant annet komponistens gode venn Joseph Joachim som en del av besetningen. Brahms hadde tydeligvis en spesiell hengivenhet for verket, som han sener transskriberte til et arrangement for firhendig klaver. I den originale versjonen er sekstetten forbløffende rik på melodier, inderlighet og elegant stemmeføring. Sekstetten ledes av fiolinist Hannah Wilder.

De sene strykekvartettene til Ludwig van Beethoven har blitt sett på med forbløffelse helt siden de ble til. Opus 132 ble skrevet i 1825, da Beethoven endelig var på bedringens vei etter langvarig og alvorlig sykdom. Selve hjertet i kvartetten er tredje satsen, med tittelen Heiliger Dankgesang eines Genesenen an die Gottheit, in der lydischen Tonart, altså En hellig sang fra en rekonvalesent i takknemlighet til guddommen, i den lydiske kirketonart

Operaorkestrets lørdagskonserter

I denne konsertserien med kammermusikk møter vi medlemmer i Operaorkestret i et annet format enn det vi kjenner fra orkestergraven. Fire helger denne sesongen stiller orkestret i mindre grupper, og musikerne byr på sine musikalske favoritter.

Program

Ludwig van Beethoven:
Strykekvartett nr. 15 i a-moll, op. 132
Johannes Brahms:
Strykesekstett nr. 1, op. 18 

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  50 - 150 NOK
 • /
  1 pause

september 2017

Ferdigspilt