5. mars

Moddi – forbudte sanger i Operaen

Presenteres av Stageway

Ferdigspilt

Intro

Moddis 2017 starter med konserter Tyrkia, Libanon, Spania og USA. Nå annonserer nordlendingen sin første opptreden i Norge for neste år, i storslagent samspill med Trondheimsolistene i selveste Operaen.

"Denne gang har sangene mer sprengkraft enn noensinne" skrev Aftenposten nylig og ga albumet en femmer på terningen. Dagbladet kalte det "Moddis viktigste album" og ga også en femmer.

Også internasjonalt har prosjektet vakt oppsikt, med omtale i både britiske The Guardian, amerikanske Financial Times og franske Le Monde. "Dette er mer enn bare musikk. For mennesker som ikke har de samme rettighetene som oss, er dette blodig alvor – bokstavelig talt. Jeg tror det er derfor albumet har slått så bra an internasjonalt – dette er et tema som dessverre er alt for aktuelt verden rundt."

Unsongs er en forbudt reise gjennom to hundre år og fem kontinenter, og tar også opp Norges mørke historie hva angår musikksensur. På operakonserten kan vi vente en gjesteopptreden fra sangeren Marja Mortensson (21), som bruker sørsamisk joik og språk i musikken sin. Hun er en av noen få hundre personer som snakker – og synger – på sørsamisk.

"Selv kommer jeg fra et område som har en lang samisk historie, men hvor det samiske har blitt fortrengt og undertrykt så lenge at jeg knapt kan et eneste samisk ord. Samarbeidet med Marja har gitt meg troen på at det fortsatt er mye å redde.

Etter albumet har Moddi har selv fått kjenne på sensuren. På turné med russiske Arkhangelsk Kammerorkester måtte låta "Punk Prayer" droppes fra settet etter at russiske myndigheter truet med fengsel om sangen ble spilt.

"Det viser hvorfor mektige menn kan være livredde for en sang. Vi trengte ikke engang å spille låta, allikevel var det den alle snakket om på vei ut etter konsertene. Musikken finner alltid en vei."

NB! Vi gjør oppmerksom på at vi selger billetter til 100 ekstra stoler foran scenen for de som ønsker å komme helt tett på.
Velg orkestergrav høyre eller venstre i billettbestillingen.

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Hovedscenen
 • Pris
  :
  450 - 550 NOK
 • /
  Ingen pause

mars 2017

Ferdigspilt