5. februar

Ole Paus 70 år!

I samarbeid med Stageway

Ferdigspilt

Intro

Vi feirer Ole Paus' 70-årsdag, sammen med Sissel, Lars Vaular , CCcowboys, Odd Nordstoga, Eva Weel Skram, Morten Abel, Stein Torleif Bjella, Jonas Fjeld, Katzenjammer, Lars Lillo-Stenberg, Ketil Bjørnstad, Daniel Kvammen, Jon Niklas Rønning, No4, PolkaBjørn & Kleine Heine og Oslo Kammerkor. Bandleder: Håkon Iversen
Konserten produseres for TV av NRK

SKALPER DEN JÆVELEN – eller: Det er kommet en uro over de innfødte

Venner og naboer, la meg si det som det er:
Jeg husker fint lite av barndommen min, sånn er det med den saken. Det eneste som står noenlunde klart for meg fra den tiden, er Hovseterskogen som var forbudt område for meg fordi det bodde krigsseilere der, og den iherdige drømmen min om å få være indianer.

De to slintrene fra en barndom, - den forbudte skogen og indianerdrømmen - har fulgt meg hele livet, og nå er de ikke barndomsminner lenger, de har blitt meg.

Jeg elsket Hovseterskogen fordi den var forbudt, og fyllikene som bodde der fordi de luktet av sprit og kvae. Jeg kom ikke nærmere indianeren i meg enn det. Lykken for meg var å subbe rundt for meg selv i en forbudt verden og slippe å være meg. Jeg kunne ikke løpe noe særlig, jeg hadde hatt et snev av polio, og det førte til at når jeg lekte indianer med de andre ungene, måtte jeg sitte i utkanten av leken og være høvding. Jeg tror at min antiautoritære livsholdning kommer fra mine opplevelser som høvding i de årene. Jeg lærte tidlig at en tilværelse som høvding er lite å trakte etter. En høvding er bare en indianer som er dårlig til beins.

Jeg er glad for å se dere, mine venner og naboer i livet. Jeg er glad for at dere er her og for at dere er dem dere er. Det har vært en lang vei hit, men jeg skulle gjerne kysset hvert sandkorn på veien i ren og skjær takknemlighet over dere og alt dere har gitt meg av vennskap og kjærlighet i livet mitt. Jeg har gledet meg til denne kvelden helt fra jeg første gang fikk høre om den, og hvis jeg kan få lov til å ønske noe, så er det at alt som skjer her denne kvelden, med alle tilstøtende herligheter, blir som en kjempemessig hjemme alene-fest. Det hadde jeg likt svært godt og alt ligger til rette for det.

Og så, når alt dette er over, har jeg fylt 70 år og livet kan begynne.

Ole Paus

NB! Vi gjør oppmerksom på at vi selger billetter til 50 ekstra stoler foran scenen for de som ønsker å komme helt tett på.
Velg orkestergrav høyre i billettbestillingen.

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Hovedscenen
 • Pris
  :
  650 - 750 NOK
 • /
  Ingen pause

februar 2017

Ferdigspilt