18. juni

Oslo Griegfestival: Finland 100 år

Ferdigspilt

Intro

I 2017 er det 100 år siden Finland vant sin uavhengighet. Det markerer den nystartede Nordlyd-kvartetten med en turné til alle de nordiske landene men musikk av Jean Sibelius og Kaija Saariaho.

Nordlydkvartetten består av fire studenter fra Norges musikkhøgskolen, og har sitt utspring i Voksenåsen sommerakademi.

Navnet spiller på medlemmenes opphav, med representanter fra både Norge, Sverige og Finland. Nordlyset er symbol for hele Norden og representerer kvartettens ønske om å knytte sammen tradisjonell og nyskrevet musikk i de nordiske landene, sier kvartetten selv. Kaija Saariaho er gjesteprofessor i Oslo og veileder kvartetten i innstuderingen av Terra Memoria.

Prosjektet er Voksenåsens musikalske nasjonalgave til Finland 100 år, i samarbeid med Finsk-norsk kulturinstitutt i Oslo.

Program

Kaija Saariaho (1952–): Terra Memoria for strykekvartett
Jean Sibelius (1865–1957): Voces intimæ for strykekvartett, op. 56

Utøverne

Fiolinisten Aliisa Neige Barrière (FI/FR) har vunnet flere internasjonale priser og er denne våren engasjert til konserter på Festspillene og den internasjonale komponistfestivalen i Krakow.
Fiolinisten Alexandra Peral er student ved Norges musikkhøgskole. 
Bratsjisten Ester Forsberg (SE) har studert i Stockholm og København og satser på en karriere som kammermusiker.
Cellisten Andreas Kaleb Øhrn (NO) er medlem av Oslo Camerata. Har vunnet nasjonale konkurranser og vært solist med Kristiansand symfoniorkester.

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  1. Balkong
 • Pris
  :
  100 NOK
 • /
  Ingen pause

juni 2017

Ferdigspilt