12. august

Oslo Jazzfestival: Manu Katché & Friends

Presenteres av Oslo Jazzfestival

Ferdigspilt

Intro

Hva har Tore Brunborg, Ellen Andrea Wang, Mathias Eick, Bugge Wesseltoft, Trygve Seim, Jacob Young og Petter Wettre til felles med Peter Gabriel, Sting, Joni Mitchell, Youssou n’Dour og Jeff Beck? Svaret er Manu Katché.

Oslo Jazzfestival 2017 ønsker deg velkommen til åpningskonsert lørdag 12. august med Manu Katché & friends: Tore Brunborg, Ellen Andrea Wang, Mathias Eick, Bugge Wesseltoft, Trygve Seim, Jacob Young & Petter Wettre.

Den franske trommeslageren har siden 80-tallet vært en yndet trommeslager for noen av verdens aller største pop- og rockartister. Den klassisk skolerte trommeslageren var et sentralt element i innspillingen av giga-hits som Stings An Englishman in New York og Peter Gabriels Sledgehammer. Men det er jazzen, som han ble eksponert for som ung via sin stefar, som står ham nærmest og er i sentrum i hans egne band. I disse bandene inkluderer han mer enn gjerne norske musikere.

– Det startet med Jan Garbarek, og gjennom ham kom jeg i kontakt med et spesielt musikermiljø. Det er ikke bare at de er teknisk glimrende. De har en spesiell tone, de har noe jeg føler meg veldig hjemme i, sa Katché i et intervju med Bergens Tidende i forbindelse med sin konsert på Vossa Jazz i 2015.

Det er denne hjemmefølelsen som vil bli dyrket på Oslo Jazzfestivals åpningskonsert på Operaen. Denne kvelden tar Manu Katché med seg et stjernelag av norske musikere han har samarbeidet med tidligere, men det blir aller første gang de alle står på en scene sammen.

Tore Brunborg, Ellen Andrea Wang, Mathias Eick, Bugge Wesseltoft, Trygve Seim, Jacob Young og Petter Wettre har alle på hver sin kant bidratt til å dytte det norske jazzuttrykket noen steg videre. De har markert seg både nasjonalt og internasjonalt og representerer noe av det beste vi har å vise frem.

 

 

 

 

 

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Hovedscenen
 • Pris
  :
  490 - 590 NOK
 • /
  Ingen pause

august 2017

Ferdigspilt