24. september

Oslo Kammerakademi: Casanova

Casanova – en 1700-talls kosmopolitt

Intro

I kveldens konsert Casanova møter vi sopranen Isa Gericke, som vil presentere Casanova gjennom både sang og fortelling.

Filosof, forfatter, alkymist og forfører

Giacomo Casanovas interessefelt var mange, og han pleiet omgang med storheter som Mozart, Da Ponte, Goethe og Voltaire. Han dyrket en stor lidenskap for musikk gjennom hele sitt omflakkende liv.

Sammen med sopranen Isa Katharina Gericke har Oslo Kammerakademi laget en konsertforestilling som forteller om Casanova og hans kjærlighet til musikken. Beretningene utdypes med arier og verk av Mozart og Haydn.

 

Isa Katharina Gericke / Foto: Romulo Correa

Isa Katharina Gericke / Foto: Romulo Correa

Casanova på Det italienske kulturinstitutt

Fredag 22. september kl. 19.00 på IIC vil vi by på en variert kveld omkring personen Casanova, Venezia og 1700-tallets musikk, med bl.a. opplesning fra Casanovas egne tekster. Les mer om arrangementet her.

Program

Arier og sanger i utvalg (arr. av Trond Olaf Larsen)

W.A. Mozart :
Als Louise die Briefe ihres untreuen Liebhabers verbrannte 
Der Zauberer, Abendempfindung
Grevinnens arier fra Figaro, Ilias arier fra Idomeneo

J. Haydn: 
She never told her love, The mermaids song

Instrumentalverk: 
W.A. Mozart: 
Musikk fra Don Giovanni, finale 1. akt
Serenade i c-moll “Nachtmusik” KV 388

Om Oslo Kammerakademi

Om Oslo Kammerakademi

Oslo Kammerakademi

Oslo Kammerakademi spiller kammermusikk for blåsere med den historiske harmonibesetningen som utgangspunkt. Oslo-Filharmoniens solo-oboist David Friedemann Strunck  er initiativtaker og kunstnerisk leder for ensemblet.

Ensemblet har i løpet av sin korte levetid etablert seg som ledende i Europa, med kritikerroste CD-innspillinger og invitasjoner og gjeninvitasjoner til prestisjetunge festivaler. Oslo Kammerakademi bruker historiske messinginstrumenter i musikk fra barokken, klassisismen og romantikken. Dette bidrar til ensemblets autentiske klang og historisk orienterte fremføringspraksis.

Oslo Kammerakademi fremfører også nyskrevet musikk for harmonibesetning. Ensemblet har hittil samarbeidet med komponistene Mert Karabey (Tyrkia), Magnar Åm, Morten Gaathaug, Ketil Hvoslef og Trygve Brøske.

«… et festfyrverkeri av en CD ... en ørevekker av de sjeldne! Virkelig en av årets vinnere!», skrev Dagsavisens anmelder Kjell Hillveg om Oslo Kammerakademis debutalbum Beethoven for Wind Octet.

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  100 - 250 NOK
 • /
  Ingen pause

september 2017

Ferdigspilt