5. november

Oslo Kammerakademi: Orient et occident

Musikk av Saint-Saëns, Caplet, Kancheli og Kverndokk

Ferdigspilt

Intro

I kveldens konsert får vi høre musikk av Saint-Saëns, Caplet,  Abbasov og Kverndokk.

Den franske komponisten Camille Saint-Saëns komponerte verket Orient et Occident (øst og vest) da det franske koloniveldet var på sitt mektigste, og kontrasten mellom europeisk og orientalsk janitsjarmusikk kommer tydelig frem.

På denne konserten får vi i tillegg høre musikk av Gisle Kverndokk (urfremføring), André Caplet og Jalal Abbasov.

Oslo Kammerakademi

Oslo Kammerakademi spiller kammermusikk for blåsere med den historiske harmonibesetningen som utgangspunkt. Oslo-Filharmoniens solo-oboist David Friedemann Strunck  er initiativtaker og kunstnerisk leder for ensemblet.

Ensemblet har i løpet av sin korte levetid etablert seg som ledende i Europa, med kritikerroste CD-innspillinger og invitasjoner og gjeninvitasjoner til prestisjetunge festivaler. Oslo Kammerakademi bruker historiske messinginstrumenter i musikk fra barokken, klassisismen og romantikken. Dette bidrar til ensemblets autentiske klang og historisk orienterte fremføringspraksis.

Oslo Kammerakademi fremfører også nyskrevet musikk for harmonibesetning. Ensemblet har hittil samarbeidet med komponistene Mert Karabey (Tyrkia), Magnar Åm, Morten Gaathaug, Ketil Hvoslef og Trygve Brøske.

«… et festfyrverkeri av en CD ... en ørevekker av de sjeldne! Virkelig en av årets vinnere!», skrev Dagsavisens anmelder Kjell Hillveg om Oslo Kammerakademis debutalbum Beethoven for Wind Octet.

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  100 - 250 NOK
 • /
  1 pause

november 2017

Ferdigspilt