21. desember

På tå hev

Ut i landet

Ferdigspilt

Intro

Takket være sjenerøs støtte fra Sparebankstiftelsen DNB har over 2000 ungdommer tatt del i danseprosjektet På tå hev i 2017.

Vi har gjennomført 100 workshoper i moderne dans på videregående skoler, private danseskoler og kulturskoler på Østlandet, Sørlandet og i Nord-Norge. Fra hver region er inntil 20 dansesultne ungdommer valgt ut til å være med på trinn to av På tå hev. De har i høst hatt intensiv dansetrening i Operaen, i Kilden i Kristiansand og i Stormen i Bodø. Sammen med koreografer fra Nasjonalballetten har de utviklet verk, og 21. desember møtes de på Scene 2 i Operaen for å danse for hverandre og publikum.

Forestillingen består av tre ulike koreografier, skapt av Samantha Lynch og Douwe Dekkers for gruppa fra Østlandet, Shane Urton for gruppa fra Sørlandet og Lucas Lima for gruppa fra Nord-Norge.

Gjennom På tå hev ønsker Den Norske Opera & Ballett å gi ungdommer mulighet til å oppleve hva dans er gjennom å danse selv. Tusenvis av ungdommer får mulighet til å prøve seg i en workshop, og fra disse får de med spesiell interesse for dans mulighet til å videreutvikle seg.

Med dette formidlingsprosjektet ønsker vi å knytte bånd til dansemiljøer over hele Norge. Kanskje ender noen som dansere, andre som dedikerte publikummere, men viktigst er at alle får muligheter til å utvikle ferdigheter som å uttrykke seg, ta initiativ, være disiplinerte og samarbeide.

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  0 NOK
 • /
  Ingen pause

desember 2017

Ferdigspilt
Ferdigspilt