16. november

Premieresamtale Wozzeck

Velkommen til dypdykk i mesterverket Wozzeck!

Ferdigspilt

Intro

Året er 1821 og en frisør fra Leipzig dreper kjæresten sin. Han forklarer til leger og dommere at han hadde hørt stemmer som kommanderte ham til å stikke henne til døde. I tre år debatterer dommere og psykiatere hvorvidt Johann Christian Woyzeck var tilregnelig i gjerningsøyeblikket. Dødsstraffen fikk stor oppmerksomhet, og inspirerte dikteren og doktoren Georg Büchner til å skrive et drama om en fattig soldat som ødelegges av sine omgivelser. Büchners fragment ble nesten 100 år senere utgangspunktet for Alban Bergs opera Wozzeck, som har premiere på Hovedscenen 25. november.

Hva slags menneskesinn er det vi møter i Wozzeck? Hvordan utspiller dette seg i tekst, musikk og på scenen? Og hva betyr det egentlig å være tilregnelig?

Møt regissør Christof Loy, kåret til «Årets regissør 2016» av International Opera Awards, David Levin, professor i performance studies ved University of Chicago og Pål Grøndahl, psykologspesialist og forsker ved Kompetansesenter for sikkerhets-, fengsels- og rettspsykiatri, i samtale med formidlingssjef Frida Steenhoff Hov. I tillegg byr vi på intim-konsert med utdrag fra verket.

Premieresamtalen er gratis og publikum er hjertelig velkommen til å ta med forfriskninger fra baren inn i Formidlingssentret.

Samtalen foregår både på norsk og engelsk.
Arrangementet er gratis, og man trenger ikke billett.

Her kan du lese mer om Wozzeck og kjøpe billetter.

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Formidlingssentret
 • Gratis inngang
  /
  Ingen billetter
 • /
  Ingen pause

november 2017

Ferdigspilt