22. oktober–1. november

Stormen - forteljinga om Miranda og Ferdinand

Magisk opera og ballett for barn fra 6 år

Ferdigspilt

Intro

Over 80 barn og ungdommer lager scenemagi når Operaens barnekor setter opp den populære familieforestillingen Stormen – forteljinga om Miranda og Ferdinand på nytt. Da Miranda møter Ferdinand på en øde øy, blir det både spenning, trolldom – og kjærlighet.

Miranda og faren hennes skylles i land på en øde øy, der Miranda bare har kosedyrene sine å leke med. Etter en merkelig storm finner Miranda Ferdinand på stranden, og siden han er såret, vil hun hjelpe ham. Men hun er så hardhendt at Ferdinand prøver å slippe unna. Miranda forsøker å trylle, slik at han skal bli hos henne, men noe går galt og Ferdinand blir forhekset! Heldigvis kommer Feen og hjelper dem.

Shakespeare og Nordheim

Forestillingen er inspirert av barna i Shakespeares drama Stormen og Arne Nordheims ballett ved samme navn. Fortellingen handler om overgangen fra barn til voksen: om når man føler seg for stor til å leke med bamsene på rommet, og om den dagen man forelsker seg på ordentlig – for første gang.

Stormen – forteljinga om Miranda og Ferdinand er en forestilling som bruker både sang og dans til å fortelle historien. Her danses det som ikke kan synges og synges det som ikke kan danses. For å få til dette har barna i Barnekoret over lengre tid jobbet med både en ballettpedagog/koreograf og en regissør.

Prisbelønt forestilling

Urpremieren i 2014 fikk gode anmeldelser for sin lekenhet og formidling. Barnekoret vant en internasjonal pris for det pedagogiske opplegget rundt forestillingen.

I nyproduksjonen møter vi 80 barn i alderen 6–17 år, som utfolder seg gjennom musikk, sang og dans i en fantasifull og fargerik verden. På scenen står også dansesolister fra Balletthøgskolen (KHiO). I orkestergraven sitter selveste Operaorkesteret.

Teksten er skrevet av den prisbelønte forfatteren Rune Belsvik, som blant annet står bak bøkene om Dustefjerten. Komponist Nils Henrik Asheim har tatt utgangspunkt i musikken i Arne Nordheims ballett Stormen, og bruker blant annet deler av Nordheims elektroniske lydmateriale. Koreograf er Kristian Støvind, som selv har danset i Nordheims og Glen Tetleys Stormen flere ganger. Scenografien har også flere referanser til den ikoniske balletten.

Passer for barn fra 6 år.

«Sterkt og levende møte mellom kunstformer» – Aftenposten
«Tekst, sceneuttrykk og musikk glir saman i ein vakker musikalsk og visuell heilskap» – Ballade


Et samarbeid mellom Barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett og Balletthøgskolen (KhiO).

 • Musikk Nils Henrik Asheim, med referanser til deler av Arne Nordheims musikk til balletten The Tempest
 • Libretto Rune Belsvik
 • Musikalsk ledelse David Maiwald
 • Regi Gunnar Bergstrøm
 • Koreografi Kristian Støvind
 • Ansv. koreograf for corps de ballet parti Julie Schartum Dokken
 • Scenografi Silje Sandodden Kise
 • Kostymer Grete Rustad
 • Lysdesign Jacob Christensen
 • Videodesign Robin Hagen
 • Leder Barnekoret Edle Stray Pedersen
 • Medvirkende Barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett / Dansere fra Balletthøgskolen / Operaorkesteret

Handling

Båten til Miranda og pappaen hennes Prospero synker i en storm. Sammen med Mirandas kosedyr Dokka, Bamsen, Prinsessa, Pus, Veslehunden, Geita og Papegøyen skylles de i land på en øde øy. Miranda lager seg et fint rom av alle tingene hun finner på stranda. Prospero lager seg et laboratorium og begynner å arbeide sammen med sin gode hjelper Feen.

På Mirandas 12-årsdag ønsker Miranda seg en kake og et ordentlig bursdagsselskap, dessuten er hun lei av å leke bare med kosedyrene sine. Plutselig faller Prosperos tryllestav ut av vinduet på laboratoriet, og Miranda får tak i den. Hun prøver å trylle frem en kake, men får det ikke helt til. Alt hun får tryllet frem er en sykkel og et gammelt tørt brød.

Det er ingen andre enn kosedyrene som kommer i Mirandas bursdagsselskap, bortsett de ekle kråkene. Heldigvis kommer Feen og jager kråkene bort.

Etterpå får Miranda en stor pakke av Feen. Men så viser det seg at det bare er luft i den! Lufta blir til en liten vind og snart til en stor storm.

I stormen kan Miranda se en liten skute som synker, og etter at stormen har stilnet ligger en gutt på stranden og roper om hjelp. Det er Ferdinand.

Miranda ser at Ferdinand er skadet og har et sår på beinet. Hun prøver å trylle frem plaster, men det kommer en hel sykeseng istedenfor. Miranda dytter Ferdinand opp i senga og begynner å stelle såret. Ferdinand synes Miranda er så veldig fin, men Miranda blir redd når han ser på henne. Miranda steller såret så hardt at det gjør vondt. Da vil Ferdinand gå sin vei, men det gir ikke Miranda ham lov til. Istedenfor binder hun ham fast for å få ham til å ligge i ro, slik at såret hans skal gro. Til slutt synes Ferdinand Miranda er fæl og slem. Han klarer til slutt å rive seg løs og går sin vei. Da synes Miranda det er godt å ha kosedyrene sine likevel.

Ferdinand går til sine egne kosedyr: Edderkoppen, Vampyren, Mumien, Fluga, Mumien, Spøk-Else og Danseskjelettet. De vil hjelpe ham å skremme Miranda bort, men Ferdinand klarer ikke å glemme hvor fin Miranda var.

 

Så kommer Feen og danser Ferdinand tilbake til Miranda. Da han spør Miranda om hun leker med kosedyrene sine, jager hun dem bort og leker med Ferdinand isteden. Sammen leker de at senga er en båt som seiler ut på havet. Da Ferdinand sier at han også må få lov til å leke med vennene sine vil Miranda trylle ham fast så han aldri kan gå sin vei. Men tryllingen går ikke helt som den skal denne gangen heller. Først blir Ferdinand til en hund. Miranda prøver igjen, men da blir han til en hane. Heldigvis kommer Feen og tryller Ferdinand tilbake til seg selv. Da Ferdinands kosedyr kommer for å redde ham, skjønner både de og Mirandas kosedyr at Ferdinand og Miranda har startet en annen lek og at de ikke vil leke med dem mer. Miranda og Ferdinands kosedyr blir venner og setter seg opp i hylla.

Plutselig skjønner Miranda at Prospero ikke har glemt 12-årsdagen hennes likevel, for inn kommer kaken som Miranda har ønsket seg, og alle får være med å synge burdagssangen og feire den nye Miranda.

Film

Smakebit fra barneforestillingen Stormen

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  100 - 295 NOK
 • /
  Ingen pause

oktober 2017

Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt

november 2017

Ferdigspilt